Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου προς τη Σέριφο ο Λιάπης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Απρίλιος 2005, 00:00

Σε δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από το Νέο Φάληρο στη Σέριφο συμμετείχε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας, κ. Μιχάλης Λιάπης.<...>

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη πτήση υδροπλάνου, που γίνεται προς τα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στις Κυκλάδες, ενώ σύντομα προγραμματίζονται πτήσεις υδροπλάνων, που θα συνδέουν τακτικά διαφόρους προορισμούς του Αιγαίου, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Αθήνα.

Να τονιστεί ότι η εφαρμογή της σχετικής, αλλά και πρόσφατης νομοθεσίας (Νόμος για την ίδρυση και λειτουργία των Εμπορευματικών Κέντρων) ανοίγει νέους ορίζοντες και στις συγκοινωνιακές συνδέσεις των νησιών μας, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς προβλέπει τη δημιουργία αεροδρομίων σε υδάτινες επιφάνειες (θάλασσες και λίμνες), που θα εξυπηρετούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση κυρίως των νησιών, καθώς και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών μεταφοράς προσώπων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης “για πρώτη φορά ιδρύονται και λειτουργούν εταιρίες υδροπλάνων στην  Ελλάδα. Ένα μέσο σύγχρονο, ωραίο και ασφαλώς χρήσιμο, αφού η χώρα μας περικλείεται από τόσα πολλά νησιά. Ένα μέσο, που εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες, συνδέοντας τις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά της άγονης γραμμής. Ταυτόχρονα τα υδροπλάνα θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική μας ανάπτυξη αλλά και στην επίλυση προβλημάτων εκτάκτου ανάγκης.

“Είμαι βέβαιος” πρόσθεσε “ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει αυτό το νέο μέσο και με το Νομοθετικό πλαίσιο που καθιερώσαμε, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό, μπορούν αυτές οι μεταφορές να αναπτυχθούν περισσότερο, εξασφαλίζοντας την ποιότητας της ζωής μας και την βελτίωση της καθημερινότητάς μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top