Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στο Λουξεμβούργο ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Απρίλιος 2005, 00:00

Για το Λουξεμβούργο αναχώρησε χτες, Πέμπτη 21 Απριλίου 2005, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης,<...>

προκειμένου να παραστεί στη σημερινή σύνοδο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένα από τα θέματα της Συνόδου ήταν το νέο καθεστώς χρέωσης για τη χρήση των υποδομών (Ευρω-βινιέτα), θέματα ασφάλειας πτήσεων στις αερομεταφορές, η εξασφάλιση όρων ποιότητας στις σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων, κ.ά.

Στην παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, υποστήριξε την ανάγκη συγκράτησης του κόστους μεταφοράς των αγαθών σε λογικά επίπεδα, ώστε οι μεταφορείς των περιφερειακών κρατών να συμμετέχουν με ίσους όρους στην ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών. Υποστήριξε επίσης, την ανάγκη παροχής μεγαλύτερου ποσοστού εκπτώσεως στους συχνούς χρήστες του οδικού δικτύου.

Στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, συζητήθηκε το θέμα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των επιβατών διεθνών σιδηροδρομικών γραμμών, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ελκυστικότητας αυτού του τρόπου μεταφοράς. Ο Έλληνας Υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων, τη θέσπιση ενός διεθνούς και ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης και κράτησης των εισιτηρίων, καθώς επίσης και τη λήψη μέριμνας για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Τέλος στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Λιάπης υποστήριξε τη θέσπιση μέτρων διαφάνειας ώστε οι επιβάτες των αεροπορικών μεταφορών να γνωρίζουν `το ποιόν` των αεροπορικών εταιριών, με τις οποίες μετακινούνται και να αποφεύγουν εκείνες στις οποίες έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις για λόγους ασφάλειας πτήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top