Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΑυξημένα μέτρα της τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα

Στην λήψη εκτάκτων μέτρων ενόψει του εορτασμού του Πάσχα προχωρεί η Τροχαία Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τροχονόμους σε κομβικά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα. Πιο […]

Στην λήψη εκτάκτων μέτρων ενόψει του εορτασμού του Πάσχα προχωρεί η Τροχαία Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τροχονόμους<...> σε κομβικά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν την υπερβολική ταχύτητα, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, την παραβίαση των σηματοδοτών, την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους, καθώς και άλλες επικίνδυνες παραβάσεις.

Επίσης, η τροχαία για την επιτήρηση των οδικών δικτύων, θα χρησιμοποιήσει συμβατικά υπηρεσιακά αυτοκίνητα και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε σε άμεση συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις της Τροχαίας να είναι αποτελεσματικότερη η προσπάθεια για αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η τροχαία συνιστά ακόμη στους οδηγούς, πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, να ελέγχουν την κατάσταση των αυτοκινήτων (φώτα, ελαστικά, υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.), ώστε ν` αποφύγουν την ταλαιπωρία και ν` αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Τέλος, για άλλη μια φορά τους συμβουλεύει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση, να επιδεικνύουν πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης, να παραχωρούν προτεραιότητα και να διευκολύνουν τους άλλους οδηγούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024