Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με λουκέτο απειλούνται τα μικρά ξενοδοχεία της Λάρνακας

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Απρίλιος 2005, 00:00

Σε κλείσιμο φαίνεται να οδηγούνται οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν<...>

στις ανάγκες λειτουργίας τους οδηγούνται άλλοτε με τη θέληση τους και άλλοτε εξαναγκαζόμενοι λόγω συνθηκών και παραμέτρων στην αλλαγή χρήσης και στη μετατροπή τους σε διαμερίσματα ή γραφεία.

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λάρνακας κ. Φώτης `Αδωνης στην τοπική εφημερίδα `Πολίτης`, “πλέον τα κόστη λειτουργίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ με τη νέα πολιτική του ΚΟΤ για αναβαθμίσεις, οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων το σκέφτονται διπλά προτού προχωρήσουν σε βελτιώσεις. Και τούτο διότι απαιτούνται πολλά χρήματα για αναβαθμίσεις και διερωτούνται οι ιδιοκτήτες πότε θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση, όταν η ζήτηση παραμένει μειωμένη και μόνο τρεις μήνες το καλοκαίρι υπάρχει ικανοποιητική κίνηση. Είναι γι` αυτό το λόγο που ήδη αρκετοί ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν”.

Χαρακτηριστικά επίσης ο κ. `Αδωνης ανέφερε ακόμη πως “εάν δεν ολοκληρωθούν κάποια σημαντικά έργα υποδομής στη Λάρνακα, όπως είναι η ανακατασκευή της Στρατηγού Τιμάγια και του παραλιακού δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας, αλλά και η ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού, η πόλη δεν έχει κανένα μέλλον όσον αφορά στην τουριστική βιομηχανία”. Προσθέτοντας ότι “κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν πρόκειται, υπό τις σημερινές συνθήκες στην πόλη (διυλιστήρια, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών κ.λ.π.), να επενδύσει για να ανεγείρει νέες ξενοδοχειακές μονάδες”. Η Λάρνακα χρειάζεται επειγόντως τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τουρισμού και να ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια”, κατέληξε ο κ. `Αδωνης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top