Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γιγαντώνεται ο Όμιλος Louis και στην Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Φεβρουάριος 2000, 00:00

Το επιχειρηματικό προφίλ του Τουριστικού Ομίλου Louis<.>, οι δραστηριότητες του αλλά και οι προοπτικές περαιτέρω επέκτασης του στην<...>

Ελλάδα παρουσιάστηκαν εχθές στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Ο Όμιλος Εταιριών Louis είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κυπριακός όμιλος, με προσωπικό άνω των 5.000 εργαζομένων με δραστηριότητες στο χώρο των τουριστικών γραφείων, των ξενοδοχείων, του catering και των κρουαζιερόπλοιων, ενώ επίκειται η είσοδός του και στις αερομεταφορές.
Η βάση του Ομίλου είναι η εταιρία ‘Τουριστικά Γραφεία Λούης’ η οποία με γραφεία στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Λονδίνο και τη Μόσχα εξυπηρετεί το 27% του συνολικού οργανωμένου εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, δηλαδή περίπου 500.000 τουρίστες.
Από τα πιο αναπτυσσόμενα τμήματα του Ομίλου είναι η εταιρία ‘Louis Hotels’ με 23 μονάδες μέχρι σήμερα, 10 από τις οποίες είναι στην Ελλάδα (5 Ζάκυνθο, 3 Κέρκυρα, 1 Χανιά, 1 Μύκονο). Ο πρόεδρος του Ομίλου, Κώστας Λοΐζου, δίνοντας το στίγμα της πορείας της εταιρίας δήλωσε ότι «βλέπουμε την Ελλάδα στο νέο αιώνα ως ένα σύγχρονο ανεπτυγμένο και πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό, στην ανάπτυξη του οποίου τα ξενοδοχεία Louis επιθυμούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο».
Στις προθέσεις του Ομίλου είναι να εισαχθεί η εταιρία στα Χρηματιστήρια Αξιών Αθηνών και Λευκωσίας. Ήδη πάντως διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης αλυσίδας ιδιόκτητων ξενοδοχείων.
Η ‘Louis Catering’ είναι η πλέον διεθνοποιημένη εταιρία του Ομίλου με παρουσία στα αεροδρόμια της Βαρσοβίας, Μόσχας, Βουδαπέστης, Κέρκυρας, Λάρνακας και Πάφου. Παράλληλα, δε έχει την δικαιοδοσία της διεθνούς αλυσίδας εστιατορίων Sbarro για την Ελλάδα και την Κύπρο που ετοιμάζεται να αναπτυχθεί ταχύτατα μετά από το πρώτο εστιατόριο που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μαρούσι.
Η πρώτη αεροπορική εταιρία που πήρε άδεια για ναυλωμένες πτήσεις στην Κύπρο ‘Capital L Airlines’, ήδη δείχνει τις προθέσεις τις για λειτουργία και τακτικών πτήσεων μετά την απελευθέρωση των αερομεταφορών.
Η ‘Louis Cruise Lines’, ήδη εισηγμένη στο Χ.Α.Κ., συγκαταλέγεται μέσα στις 10 εταιρίες στον κόσμο με τον περισσότερο αριθμό κλινών μετά και από την απόκτηση μεριδίου στην Royal Olympic Cruises. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λοΐζου δεν αληθεύουν οι φήμες για την ύψωση ξένης σημαίας στα πλοία της εταιρίας. «Επενδύσαμε στην Ελληνική Σημαία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοΐζου «και θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για να τη διατηρήσουμε στα πλοία μας».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top