Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στον Έβρο

Δώρα Σγάρτσου - 28 April 2005, 00:00

Στην Νομαρχία Έβρου καταφτάνουν σήμερα, Μ. Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005, σαράντα τρεις δημοσιογράφοι από τη Ρωσία,<...>

εκπρόσωποι μεγάλων καναλιών, εφημερίδων και τουριστικών περιοδικών Ρωσικής εμβέλειας, από τα πρακτορεία Tass και Interfax, προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Aμυνας και Εσωτερικών, στελέχη της Gas prom, καθώς και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην περιοχή και θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις και επαφές με τους τοπικούς φορείς μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, στα πλαίσια καμπάνιας προβολής του Νομού, που έχει αναλάβει η Νομαρχία Έβρου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού.
Οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα μουσεία του Έβρου, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις παραλίες, τον Βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, το βιότοπο της Δαδιάς με τα σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών, το μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Βυζαντινό Κάστρο και τη δημοτική πινακοθήκη στο Διδυμότειχο και το λαογραφικό μουσείο της Ορεστιάδας. Επίσης, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης στη Σαμοθράκη, τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και τους καταρράκτες (βάθρες) στην παραλία των Λουτρών.

Χτες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο νομάρχης, κ. Ν. Ζαμπουνίδης, δήλωσε σχετικά ότι ”είμαστε πανέτοιμοι να τους υποδεχθούμε και να τους φιλοξενήσουμε και έχουμε φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια. Πενήντα υπάλληλοι από τη Νομαρχία, το Δήμο, τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους θα είναι κοντά τους για να τους ξεναγήσουν και να τους δείξουν τις ομορφιές και τις δυνατότητες του νομού μας. Είμαστε σίγουροι ότι όταν επιστρέψουν στη Μόσχα θα γίνει μια σοβαρή προβολή αυτού του τόπου, σημείωσε ο κ. Ζαμπουνίδης, προσθέτοντας ότι ”η προβολή του νομού Έβρου άρχισε στις 20 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό δορυφορικό κανάλι σε 7 γλώσσες και βεβαίως στη ρωσική έκδοσή του προβάλλεται και ένα σποτάκι τρεις φορές την ημέρα στην πρωινή ζώνη”.

”Νομίζω ότι με αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε, δίνουμε τη δυνατότητα αυτός ο τόπος να χαρακτηρισθεί σαν ένας επώνυμος προορισμός με δεδομένο ότι μας βλέπουν πλέον σε κάθε γωνιά του πλανήτη” κατέληξε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η φιλοξενία των Ρώσων θα ολοκληρωθεί τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα με επίσημο δείπνο και μουσική βραδιά με παραδοσιακά συγκροτήματα, που θα παραθέσει ο νομάρχης Έβρου με προσκεκλημένους τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού κ.κ. Στυλιανίδη και Λιάσκο, οι οποίοι και θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τις τουριστικές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top