Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια‘Πόλεμος των αιθέρων’ για το Heathrow

‘Πόλεμος των αιθέρων’ για το Heathrow

Το θέμα της εκχώρησης δικαιωμάτων απογείωσης και προσγείωσης (slots) στο αεροδρόμιο του Heathrow, στην βρετανική αεροπορική εταιρία British Midland και στις δύο αμερικανικές Continental Airlines και Delta, που διεκδικούν το […]

Το θέμα της εκχώρησης δικαιωμάτων απογείωσης και προσγείωσης (slots) στο αεροδρόμιο του Heathrow<.>, στην βρετανική αεροπορική εταιρία<...> British Midland και στις δύο αμερικανικές Continental Airlines και Delta, που διεκδικούν το ανάλογο μερίδιο, είχε προκαλέσει "αερομαχίες" ανάμεσα στην αμερικανική και την αγγλική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου "Ανοικτοί ουρανοί" ή της επιχειρούμενης 'μίνι απελευθέρωσης' των αεροπορικών μεταφορών, σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της βρετανικής εφημερίδας "Sunday Times".
Η καταρχήν συμφωνία που είχαν καταλήξει ΗΠΑ και Μ. Βρετανία στις αρχές Ιανουαρίου δεν φαινόταν να βαίνει προς ολοκλήρωση καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ φαινόταν ότι θα υποκύψει στις πιέσεις της British Airways και της Virgin Atlantic οι οποίες δεν ήθελαν να χάσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους.
Όπως όμως αναφέρουν σε δημοσίευμα του προχθεσινού φύλλου τους οι "Sunday Times" ο εμπορικός "πόλεμος των αιθέρων" μάλλον θα αποφευχθεί αφού ο κ. Μπλερ, μετά από συνεννοήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, αλλάζει 'ρότα' και προτίθεται να απορρίψει τις ενστάσεις των δύο βρετανικών αεροπορικών εταιριών.
Η μεταστροφή αυτή του κ. Μπλερ, όπως εκτιμά η βρετανική εφημερίδα, θα οδηγήσει, εντός του Μαρτίου, σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αεροπορικών μεταφορών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024