Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Την παρέμβαση της δημάρχου Αθηναίων ζητούν οι κάτοικοι της Αλοννήσου

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάιος 2005, 00:00

Την παρέμβαση της δημάρχου Αθηναίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ζητούν οι κάτοικοι της Αλοννήσου, προκειμένου να βρεθεί επιτέλους<...>

μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό το νησί. Ενώ, από την άλλη, οι αιτήσεις μεταδημότευσης τους στο δήμο Αθηναίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής στις 200.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι τα δρομολόγια που εκτελούνται δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους και προσθέτουν ότι το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι εμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Νομαρχία Μαγνησίας σύσκεψη για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Ιωάννης Πρίντζος θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, Σκοπέλου κ. Παχής και Αλοννήσου κ. Παπαχρήστου, οι βουλευτές του νομού και ο πρόεδρος της TEΔK Μαγνησίας, όπως και ο δήμαρχος Βόλου κ. Μήτρου.

Η πρόσκληση στο Βόλο του Γ.Γ. του YEN ήταν απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίασή του, όταν συζητήθηκε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα τρία νησιά και ιδιαίτερα η Αλόννησος. Επίσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στηρίζει και τις προσφυγές, τις οποίες κατέθεσε ο Δήμος Αλοννήσου κατά του ΥΕΝ στο ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top