Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκτακτη σύσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με διάλογο για τα προβλήματα του τουρισμού

Έκτακτη σύσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με διάλογο για τα προβλήματα του τουρισμού

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Μαΐου 2005, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στα πλαίσια της οποίας ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Ταρασιάδης και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Σάββας Χιονίδης, Γιώργος Μπούρος και Γιώργος Ζόβας παρουσίασαν στους συμμετέχοντες τους στόχους και τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τις Ενώσεις Ξενοδόχων της…

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Μαΐου 2005, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, στα πλαίσια της οποίας ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Ταρασιάδης<...> και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Σάββας Χιονίδης, Γιώργος Μπούρος και Γιώργος Ζόβας παρουσίασαν στους συμμετέχοντες τους στόχους και τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Β. Ελλάδος υπό τον Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Ενώ, στη συνέχεια ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος, όπου συζητήθηκαν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Πιερία και τα οποία δεν εμπίπτουν άμεσα στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ως εκ τούτου χρίζουν πολιτικής παρέμβασης.

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν έχουν ως εξής:

  1. Η αποκατάσταση της αίσθησης ασφαλούς διέλευσης του οδικού άξονα 10, όπως επίσης να συμπεριληφθεί ο Aξονας 10 στη διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ. σε χώρες, που παραδοσιακά επέλεγαν να έρθουν στη χώρα μας οδικώς.
  2. Την ενίσχυση και για φέτος το καλοκαίρι, των ελληνικών προξενικών αρχών με προσωπικό.
  3. Την βελτίωση της συμπεριφοράς των υπαλλήλων που εργάζονται στα σύνορα.
  4. Την επίσπευση της νομιμοποίησης των διαδικασιών προκειμένου οι προξενικές μας αρχές να εκδίδουν της τουριστικές βίζες on-line.
  5. Την κατάργηση της προσωπικής πρόσκλησης, που είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας μεμονωμένα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της οικογενειακής βίζας.
  6. Την διευθέτηση του ζητήματος της απαιτούμενης άδειας μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
  7. Τη μέριμνα των συναρμόδιων Υπουργείων για τις οικοδομικές άδειες, που απαιτούνται για τα ξενοδοχεία που έχουν πισίνα.
  8. Την ενεργοποίηση του Ν. 1337.
  9. Η διατήρηση του κόστους της τουριστικής βίζας στα περυσινά χαμηλά επίπεδα.

Καταλήγοντας και μετά από τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, τα θέματα διαχωρίστηκαν σε θέματα άμεσης και έμμεσης προτεραιότητας, τα οποία συμπεριλήφθηκαν σε μια κοινή ατζέντα, η οποία και αποφασίστηκε από κοινού να κατατεθεί σε διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ενώ, η πραγματοποίηση διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου, των Βουλευτών κ.κ. Πολύζου, Καρπούζα, Παπαγεωργίου, του Νομάρχη κ. Παπαστεργίου και εκπροσώπων της Ε.ΞΕ.Π. θα αιτηθεί άμεσα, ώστε να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024