Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαμάχη δημάρχων Βόλου και Λάρισας για την εκπόνηση μιας μελέτης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2005, 00:00

Τριβές στις σχέσεις των δημάρχων Βόλου, κ. Κυριάκου Μήτρου και Λάρισας, κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη προκαλεί η υπόθεση<...>

της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της 110 Π.Μ. και ως πολιτικού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Τζανακούλης, ξεκαθάρισε ότι “οι κινήσεις για τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στη Λάρισα άρχισαν πριν από έξι χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν απέβλεπαν στην παρεμπόδιση της λειτουργίας της Νέας Αγχιάλου”.

Ωστόσο, όμως, είχε προηγηθεί η επιστολή του δημάρχου Βόλου, κ. Μήτρου, στον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία αναφερόταν ότι “πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου το συντομότερο δυνατόν, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία”. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου επισημαίνει ότι “το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει χαρακτηριστεί `Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος` και κατασκευάζεται με βάση το θεσμοθετημένο χωροταξικό σχεδιασμό της Θεσσαλίας”.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μήτρου χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με τη Λάρισα, αλλά το θέμα αφορά στην ανησυχία μας για την ολοκλήρωση του Πολιτικού Αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “έχουν ήδη γίνει οι χώροι στάθμευσης των αεροσκαφών, οι συνδετήριοι τροχιόδρομοι, έργα προϋπολογισμού 18.700.000 ευρώ. Είναι έτοιμη και ώριμη η μελέτη του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και του αμαξοστασίου, ύψους 40.000.000 ευρώ. Απομένει το έργο των οδικών προσβάσεων στο αεροδρόμιο, προϋπολογισμού 8.800.000 ευρώ. Η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται και υπολείπεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και να ολοκληρωθεί το έργο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top