Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡεπορτάζ σερβικής εφημερίδας για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας

Ρεπορτάζ σερβικής εφημερίδας για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας

Ρεπορτάζ για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας δημοσιεύτηκε χτες σε ένθετο, ειδικό για θέματα τουρισμού, της εφημερίδας `Πολίτικα` του Βελιγραδίου, με την υπογραφή του κ. Νέναντ Στεφάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα […]

Ρεπορτάζ για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας δημοσιεύτηκε χτες σε ένθετο, ειδικό για θέματα τουρισμού<...>, της εφημερίδας `Πολίτικα` του Βελιγραδίου, με την υπογραφή του κ. Νέναντ Στεφάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει στο κείμενο του ότι ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας στηρίζεται στους Σέρβους πολίτες.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Το πρώτο νέο που σας περιμένει μόλις μπείτε στην Ελλάδα είναι ένα μήνυμα στο κινητό σας, στη σερβική γλώσσα, που λέει: `δεν ξέρετε την πόλη, δεν ξέρετε που να πάτε, τι να κάνετε, ποιους αρχαιολογικούς χώρους να επισκεφθείτε; καλέστε το 1404. Η Cosmote σας προσφέρει τον καλύτερο τουριστικό οδηγό`. Αυτό το μήνυμα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι επισκέπτες από τη Σερβία είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Οι έλληνες ξενοδόχοι δεν κρύβουν ότι η περσινή τουριστική περίοδος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι γι` αυτό: Τα προβλήματα με τις βίζες για τις χώρες του συστήματος Σένγκεν και η φήμη ότι οι τιμές στην Ελλάδα θα ήταν αυξημένες λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον τύπο έχουν ανεβεί οι τόνοι για το θέμα της καθιέρωσης εθνικής βίζας. Το θέμα έχει θεωρηθεί ως ζήτημα εθνικού συμφέροντος. Εκτιμάται πως η Βόρεια Ελλάδα, λόγω του καθεστώτος της βίζας, χάνει περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως και ότι τα χρήματα αυτά πάνε στην Τουρκία και την Βουλγαρία, για την ακρίβεια στις παραλίες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι ελπίζουν ότι η καθιέρωση εθνικής βίζας, με την οποία θα απλοποιηθεί το καθεστώς χορηγήσεων για την τουριστική περίοδο, θα φέρει πίσω τους τουρίστες, που από παράδοση επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οι Έλληνες οικοδεσπότες θεωρούν ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών στην Ελλάδα δεν είναι πολύ υψηλότερες από τις τιμές στην Σερβία και σημειώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό πού ψωνίζει κάποιος”.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με παράθεση τιμών αγαθών ευρείας κατανάλωσης και με προτάσεις του δημοσιογράφου για επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και στα Μετέωρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024