Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ρεπορτάζ σερβικής εφημερίδας για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2005, 00:00

Ρεπορτάζ για τους τουρίστες της Βόρειας Ελλάδας δημοσιεύτηκε χτες σε ένθετο, ειδικό για θέματα τουρισμού<...>

, της εφημερίδας `Πολίτικα` του Βελιγραδίου, με την υπογραφή του κ. Νέναντ Στεφάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει στο κείμενο του ότι ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας στηρίζεται στους Σέρβους πολίτες.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Το πρώτο νέο που σας περιμένει μόλις μπείτε στην Ελλάδα είναι ένα μήνυμα στο κινητό σας, στη σερβική γλώσσα, που λέει: `δεν ξέρετε την πόλη, δεν ξέρετε που να πάτε, τι να κάνετε, ποιους αρχαιολογικούς χώρους να επισκεφθείτε; καλέστε το 1404. Η Cosmote σας προσφέρει τον καλύτερο τουριστικό οδηγό`. Αυτό το μήνυμα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι οι επισκέπτες από τη Σερβία είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Οι έλληνες ξενοδόχοι δεν κρύβουν ότι η περσινή τουριστική περίοδος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι γι` αυτό: Τα προβλήματα με τις βίζες για τις χώρες του συστήματος Σένγκεν και η φήμη ότι οι τιμές στην Ελλάδα θα ήταν αυξημένες λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον τύπο έχουν ανεβεί οι τόνοι για το θέμα της καθιέρωσης εθνικής βίζας. Το θέμα έχει θεωρηθεί ως ζήτημα εθνικού συμφέροντος. Εκτιμάται πως η Βόρεια Ελλάδα, λόγω του καθεστώτος της βίζας, χάνει περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως και ότι τα χρήματα αυτά πάνε στην Τουρκία και την Βουλγαρία, για την ακρίβεια στις παραλίες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι ελπίζουν ότι η καθιέρωση εθνικής βίζας, με την οποία θα απλοποιηθεί το καθεστώς χορηγήσεων για την τουριστική περίοδο, θα φέρει πίσω τους τουρίστες, που από παράδοση επισκέπτονται την Ελλάδα.

Οι Έλληνες οικοδεσπότες θεωρούν ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών στην Ελλάδα δεν είναι πολύ υψηλότερες από τις τιμές στην Σερβία και σημειώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό πού ψωνίζει κάποιος”.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με παράθεση τιμών αγαθών ευρείας κατανάλωσης και με προτάσεις του δημοσιογράφου για επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και στα Μετέωρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top