Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Μάιος 2005, 00:00

Εκτεταμένες διαστάσεις φαίνεται να αποκτά μέρα με τη μέρα ο διάλογος των κατοίκων της Αλοννήσου με τους κυβερνητικούς,<...>

αρμόδιους για θέματα εμπορικής ναυτιλίας, εκπροσώπους σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, ύστερα από τη σύσκεψη, που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια προς την Αλόννησο, ώστε να αποτραπεί ο οικονομικός της μαρασμός και να υπάρχουν καθημερινές ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ώστε να μην υπάρχει πλήγμα στο νησί και τον τουρισμό. Ενώ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Ορέστης Παπαχρήστου “από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάτι καινούριο”. Από την άλλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ι. Τζωάννος ανέφερε ότι “δεν μπορεί να δεσμευτεί για νέα δρομολόγια”, τονίζοντας ωστόσο ότι θα γίνουν προσπάθειες από το υπουργείο να μπουν και άλλα πλοία στη γραμμή.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η Διασυλλογική Επιτροπή Αλοννήσου εκφράζει την ελπίδα να μεταφερθούν τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων του νησιού στην ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Παράλληλα, εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, ωστόσο σημειώνει πως αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου με σθεναρή παρακολούθηση της εκδίκασης σχετικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα γίνει στις 7 Ιουνίου 2005.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top