Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χαμηλή ζήτηση αναμένεται να εμφανίσει την επόμενη δεκαετία η Βρετανία ως τουριστικός προορισμός

Δώρα Σγάρτσου - 11 Μάιος 2005, 00:00

Μειωμένη εκτιμάται πως θα είναι η ζήτηση της Βρετανίας ως τουριστικού προορισμού την επόμενη δεκαετία,<...>

εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας άλλων προορισμών, όπως αυτών της Ασίας και της Ευρώπης, που ενισχύουν τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με στοιχεία, που αποκάλυψε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), στα πλαίσια Συνεδρίου του Travel Mole.

Όπως, όμως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του WTTC, κ. Jean Claude Baumgarten “η βρετανική τουριστική βιομηχανία αναμένεται να πετύχει άνοδο κατά 5,1% το 2005. Παρόλα αυτά όμως, συγκρινόμενη με οικονομίες άλλων χωρών, η μακροχρόνια αύξηση της θα είναι της τάξης του 3,3% ετησίως στο διάστημα 2006 - 2015, δηλαδή αρκετά μικρή”. Ενώ, όπως συμπλήρωσε “η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε τουριστικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ανερχόμενων τουριστικών αγορών της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας”.

Από την άλλη, το μέλος του WTTC, chief executive του Hilton Group, κ. David Michels ανέφερε σχετικά, στα πλαίσια του συνεδρίου, ότι η Βρετανία δεν πρέπει να επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την εισαγωγή πολλών αγορών στο διεθνές τουριστικό σκηνικό, με αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top