Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λουκαράς Χαράλαμπος

Επείγουσα η δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού για τη Ρόδο

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Μάιος 2005, 00:00

Τη διαχείριση της Ρόδου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού με συγκεκριμένους στόχους, αναδεικνύοντας παράλληλα και όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα,<...>

ακολουθώντας τα πρότυπα επιτυχημένων τουριστικών προορισμών, όπως π.χ. της Βαρκελώνης, πρότεινε ο Συντονιστής της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού της Ρόδου, κ. Λουκαράς Χαράλαμπος, στα πλαίσια του Rhodes Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου.

Αρχικά, όσον αφορά στο παράδειγμα της Βαρκελώνης, ο κ. Λουκαράς επεσήμανε ότι “η Βαρκελώνη κατάφερε με τη σύσταση του Οργανισμού να κατακτήσει την πρώτη θέση μέσα σε πέντε χρόνια, έχοντας ένα ενιαίο όραμα και στρατηγική, μετατρέποντας παράλληλα και τα λάθη της Γένοβας σε συγκριτικά της πλεονεκτήματα”.

Από την άλλη τώρα, όσον αφορά στον προορισμό της Ρόδου, ο κ. Λουκαράς τόνισε ότι “για να συσταθεί ένας Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού απαιτείται να χαραχτεί ένας μακροπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός, ενώ χρειάζεται και η σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, γεγονός που όπως εξήγησε “σημαίνει ότι όλοι εκείνοι οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι διαμορφώνουν με τις αποφάσεις και τις επιλογές τους το είδος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Ρόδου, θα συνεργαστούν με τεχνοκράτες του τουρισμού, για να οραματιστούν, να αποφασίσουν και να ενεργήσουν με έναν κοινό σκοπό: την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού.

Ενώ, κοινός παρανομαστής, που ακολουθείται σε αυτούς τους οργανισμούς παγκοσμίως είναι, κατά τον κ. Λουκαρά, ο ακόλουθος:

Ενιαίο Όραμα
Κοινό Σκοπό
Χάραξη Στρατηγικής
Καθορισμός Στόχων για τον Προορισμό

Τέλος, κλείνοντας την εισήγηση του, ο Συντονιστής της Ομάδας υπογράμμισε ότι “ως Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού θεωρούμε απολύτως σημαντικό και επείγον να δημιουργηθεί πιλοτικά στην Ρόδο ένας τέτοιος οργανισμός”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top