Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνέδριο τουριστικής ανάπτυξης διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού

Συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού

Συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης διοργανώνει στις 29 Μαΐου ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος`Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη της παραθαλάσσιας οικιστικής ζώνης Περαίας και Ν. Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού` το οποίο εντάσσεται […]

Συνέδριο τουριστικής ανάπτυξης διοργανώνει στις 29 Μαΐου ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος<...>`Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη της παραθαλάσσιας οικιστικής ζώνης Περαίας και Ν. Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού` το οποίο εντάσσεται στο Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2006 και προβλέπει 35 δράσεις, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση της παραλίας, έργα σε πλατείες, ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων.

Όπως μάλιστα δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Αντώνης Ματζάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, “το συνέδριο αφορά μόνο σε μία δράση του αναπτυξιακού προγράμματος, εκείνη της τουριστικής προβολής των περιοχών του Δήμου, ενώ στοχεύει στην οργανωμένη προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής”.

Ακόμη, στο πλαίσιο αυτό θα εκδοθούν έντυπα σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά για την προβολή του Δήμου και των καταστημάτων του, ενώ θα διοργανωθούν και εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα τον Ιούνιο, στους Νέους Επιβάτες τον Ιούλιο και στην Περαία τον Αύγουστο. Στις εκδηλώσεις αυτές, όπως είπε ο δήμαρχος, “θα γίνει παρουσίαση των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μουσικά και χορευτικά δρώμενα”.

Επίσης, στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι αρχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και οι τουριστικοί φορείς του νομού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024