Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβλήματα στον τουρισμό δημιουργεί η έκδοση ελληνικής βίζας

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Μάιος 1999, 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων-HATTA<.> σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην έκδοση βίζα<.>

ς στις προξενικές αρχές της Ελλάδας στις χώρες όπου απαιτείται η θεώρηση άδειας εισόδου, με αποτέλεσμα τοπικοί τουριστικοί πράκτορες να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.
Στην Κίνα όπου παρατηρείται τελευταία αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα, η τουριστική βίζα εκδίδεται με καθυστέρηση μέχρι και ένα μήνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται. Ο Έλληνας τουριστικός πράκτορας που προσκαλεί γκρουπ πάνω από 10 άτομα πρέπει να βρει προσβάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για να αποσπάσει άδεια εισόδου.
Το ελληνικό προξενείο στη Μπανγκόκ απαιτεί από τους ενδιαφερομένους τουρίστες σχετική τραπεζική βεβαίωση εις τριπλούν μαζί με το πρωτότυπο βιβλιάριο καταθέσεων.
Ελληνική βίζα δίνεται με δυσκολία και στους τουρίστες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, και την Αίγυπτο.
Οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Ουκρανία θεωρούν όλα τα τουριστικά γραφεία ως ύποπτα λαθρομεταναστών, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Και αυτά τα λίγα γραφεία της εξαίρεσης πρέπει να υπογράψουν εγγυητική επιστολή για την επάνοδο των πελατών τους περνώντας από κουραστική διαδικασία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαδικασία αυτή στρέφει τον τουρισμό από τις παραπάνω χώρες σε προορισμούς που δεν απαιτούν διατυπώσεις όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, και η Ισπανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top