Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜηναΐδης: Ο τουρισμός στα Δωδεκάνησα μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω

Μηναΐδης: Ο τουρισμός στα Δωδεκάνησα μπορεί να πάει ακόμη πιο κάτω

“Ακόμη πιο κάτω“ μπορεί να πάει ο τουρισμός των Δωδεκάνησων και συνεπώς και ολόκληρης της χώρας, δήλωσε χαρακτηριστικάτην περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και […]

Ακόμη πιο κάτω μπορεί να πάει ο τουρισμός των Δωδεκάνησων και συνεπώς και ολόκληρης της χώρας, δήλωσε χαρακτηριστικά<...>την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βασίλης Μηναΐδης, σχολιάζοντας τη φράση του Νομάρχη της Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ότι “στα Δωδεκάνησα έχουμε πιάσει πυθμένα, δεν πάει πιο κάτω”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Mηναΐδης επεσήμανε πολλές φορές ότι η περιοχή υστερεί σε επενδύσεις και υποδομές, όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που επικαλέστηκε το BBC, πρώτες στη λίστα των χωρών που δεν προσελκύουν επενδύσεις είναι η Ελλάδα και η Λιβύη. “Είμαστε οι τελευταίοι στον ανταγωνισμό” ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Δημοκρατική`, ενώ πρόσθεσε ότι “το πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο στηρίζεται στο λαϊκισμό και τις παροχές, δεν μπορεί να αναστρέψει την φθίνουσα πορεία, ούτε πρόκειται να τολμήσει `χειρουργικές` δομές και επεμβάσεις που έχουν σοβαρό πολιτικό κόστος”.

Υποστήριξε δε ότι ενδεχομένως τα χειρότερα να μην έχουν έλθει ακόμη, στηριζόμενος βασικά στην ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της Τουρκίας, ενώ σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού σημείωσε ότι “είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μια χώρα 11 εκατ. κατοίκων θα μπορέσει ποτέ να προσελκύσει 20 εκατ. τουρίστες. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα, η πορεία είναι φθίνουσα, κάθε χρόνο χάνουμε τουρίστες”.

Μάλιστα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αισθάνεται και ο ίδιος να έχει μερίδιο ευθύνης για την αρνητική πορεία του ροδιακού τουρισμού, όντας επί χρόνια επικεφαλής της EΞP και της ΠOΞ ο κ. Μηναΐδης απάντησε ότι “εμείς δεν είμαστε εξουσία. Αγωνιζόμαστε χρόνια για τα κακώς κείμενα στον τουρισμό. Εγώ προσωπικά έχω κάνει τεράστιο αγώνα, έχω κατηγορηθεί κιόλας ότι είμαι αντιεργατικός, ενώ δεν είμαι. Έχω παρατήσει την δουλειά μου, προσπαθώ και αγωνίζομαι μόνος μου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024