Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝούμερο ένα συνεδριακός προορισμός της Ευρώπης η Γερμανία

Νούμερο ένα συνεδριακός προορισμός της Ευρώπης η Γερμανία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε το International Congress & Convention Association (ICCA) ανάμεσα σεόλες τις χώρες, διαπιστώθηκε πως το 2004 η Γερμανία ήταν νούμερο ένα προορισμός για συνέδρια […]

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποίησε το International Congress & Convention Association (ICCA) ανάμεσα σε<...>όλες τις χώρες, διαπιστώθηκε πως το 2004 η Γερμανία ήταν νούμερο ένα προορισμός για συνέδρια και συναντήσεις στην Ευρώπη, και νούμερο δύο παγκοσμίως, μετά τις Η.Π.Α.. Όσον αφορά τώρα στις πόλεις, το Βερολίνο κατέλαβε την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, θέση επίσης πολύ καλή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Διευθυντής του Γερμανικού Συνεδριακού Κέντρου (German Convention Bureau e.V. – GCB), κ. Lutz P. Vogt ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος μας ήταν να αναδείξουμε την Γερμανία σε κορυφαίο προορισμό συνεδρίων και συναντήσεων μέχρι και το 2007. Το γεγονός ότι αυτό το πετύχαμε πολύ νωρίτερα, αποδεικνύει ότι με τη στρατηγική, που ακολουθούμε, είμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο”.

Όπως μάλιστα σημείωσε και ο CEO του ICCA, κ. Martin Sirk “αδιαμφισβήτητα στην ανάδειξη της Γερμανίας ως κορυφαίου συνεδριακού προορισμού βοήθησε και η διοργάνωση της έκθεσης IMEX στην Φρανκφούρτη”.

“Παρόλα αυτά” πρόσθεσε ο κ. Vogt “δεν θα επαναπαυτούμε στις δάφνες μας, αλλά θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις καμπάνιες και τις προσπάθειες μας, ώστε να κερδίσουμε περισσότερες αγορές, και συνεπώς περισσότερα συνέδρια και συναντήσεις για την Γερμανία”. Ο κ. Sirk από την άλλη, δηλώνει βέβαιος πως η Γερμανία έχει ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης στον συνεδριακό τομέα, καθώς όπως τονίζει “η διοργάνωση της IMEX, όπως και η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2006 στην Γερμανία αποτελούν σημαντικά γεγονότα για την προώθηση της χώρας”.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει και την πρόκληση, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στο μέλλον η Γερμανία από τους ανερχόμενους προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, αν και όπως είπε “με τις πόλεις Dresden και Leipzig, η Γερμανία μπορεί να εκλάβει την άνοδο των άλλων προορισμών ως ευκαιρία για την προώθηση ισχυρού ανταγωνισμού, καθώς θα διαθέτει ήδη περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024