Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δημήτρης Σιούφας

Και στον τουρισμό στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούνιος 2005, 00:00

“Η Ελλάδα αποτελεί ένα σταθερό οικονομικό εταίρο, με αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο σε νευραλγικούς τομείς για την ανάπτυξη<...>

της ευρύτερης περιοχής μας στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το εμπόριο, τη ναυτιλία και τη διαμετακόμιση”, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, παρουσιάζοντας τη στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα για την γειτονιά των Βαλκανίων, κατά την ομιλία του στο 3ο Ελληνο-Ρουμανικό Οικονομικό Φόρουμ “Νοτιο-ανατολική Ευρώπη: Προτεραιότητες για μία Βιώσιμη Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη”.

“Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, η οποία συνορεύει με την Ουγγαρία και από εκεί προς την Κεντρική Ευρώπη ενώνεται το μέχρι σήμερα απομονωμένο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο δακτύλιος που έχει ήδη θεσμοθετηθεί με τον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και την Ενεργειακή Κοινότητα της Ν.Α. Ευρώπης, επεκτείνεται πλέον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημείωσε ο υπουργός.

“Η Ελλάδα, η οποία στήριξε από την αρχή την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρουμανίας, είναι ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη Ρουμανία. Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά σε όλους τους περιφερειακούς οργανισμούς και η ευρωπαϊκή πορεία της Ρουμανίας διευρύνει ακόμη περισσότερο το πεδίο αυτό. Η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε προχωρά με βάση τους κανόνες της απελευθέρωσης της αγοράς και την κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων”, κατέληξε ο υπουργός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top