Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΑνοίγει το τελωνείο της Εξοχής βοηθώντας τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Ανοίγει το τελωνείο της Εξοχής βοηθώντας τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει η έναρξη λειτουργίας του τελωνείου της Εξοχής. Οι αρχικές σκέψεις να λειτουργήσει ο μεθοριακός σταθμός εντός βουλγαρικού εδάφους, συστεγασμένος με το βουλγαρικό […]

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει η έναρξη λειτουργίας του τελωνείου της Εξοχής<...>. Οι αρχικές σκέψεις να λειτουργήσει ο μεθοριακός σταθμός εντός βουλγαρικού εδάφους, συστεγασμένος με το βουλγαρικό τελωνείο, έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά, καθώς όπως δήλωσε στο ΜΠΕ ο Νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης, τα απαιτούμενα έργα και κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, ενώ ένα μήνα μετά τα εγκαίνιά του ο σταθμός θα μπορεί να λειτουργεί πλήρως.

Όσον αφορά σε άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, όπως η στελέχωση του τελωνείου, ο κ. Ευμοιρίδης σημείωσε πως τα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εξωτερικών έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στην περιοχή της Εξοχής είχαν καθυστερήσει σημαντικά και η βουλγαρική πλευρά, έχοντας ολοκληρώσει εδώ και τρία χρόνια τα κτίρια που θα φιλοξενούσαν το τελωνείο στην πλευρά της, ζητούσε τη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού. Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης και ο βούλγαρος ομόλογός του και αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης Νικολάι Βασίλεφ είχαν υπογράψει στον Προμαχώνα πρωτόκολλο ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας, το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε τη λειτουργία μέσα στον Ιούνιο του 2005, της νέας συνοριακής διάβασης Δράμα- Εξοχή- Ilinden-Goce Delchev με στόχο, όπως υπογραμμιζόταν, “να συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις”.

Φορείς της περιοχής, εξάλλου, έλεγαν ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε πιέσεις για τη διάνοιξη των συνόρων εντός του τρέχοντος μηνός, δεδομένου ότι μέσα στον Ιούνιο διεξάγονται εκλογές στην γειτονική χώρα και το κυβερνών κόμμα θα ήθελε να παρουσιάσει το άνοιγμα των συνόρων ως δική του σημαντική επιτυχία.

Οι τοπικές αρχές καλούνται τώρα να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να συγκρατηθεί ένα ενδεχόμενο κύμα εξόδου πολλών Δραμινών καταναλωτών στην γειτονική Βουλγαρία, αλλά και η τοπική αγορά να μπορέσει να εισπράξει ένα μεγάλο μέρος από τα οφέλη που θα δημιουργηθούν από το άνοιγμα των συνόρων, τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση και μέχρις ότου αλλάξουν τα δεδομένα με την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για την προβολή της Δράμας, των προϊόντων και των υπηρεσιών της, στη Βουλγαρία, θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για αύριο ο Νομάρχης Δράμας, στην οποία έχουν προσκληθεί οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Πρόεδρο Ε.Υ.Κ., Τουριστικοί Πράκτορες, Εκπρόσωποι Ξενοδόχων, Επισιτιστικών Σωματείων, Υπεραστικών & Αστικών Γραμμών, Ταξί & Ραδιοταξί και καθώς και τα Μ.Μ.Ε.

Για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Δράμας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής προτάσεις για τη λειτουργία εκθέσεων προϊόντων του Νομού στη Βουλγαρία προβολή μεταγλωττισμένων ντοκιμαντέρ σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Βουλγαρίας, δημοσιεύσεις άρθρων σε Βουλγαρικές εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά σποτ, μεταφρασμένα έντυπα, συνεργασία τουριστικών πρακτόρων με Βουλγάρους συναδέλφους για ανταλλαγή εκδρομέων-τουριστών, μείωση τιμής ξενοδοχείων στη Δράμα, δημιουργία λαϊκής αγοράς στην Εξοχή, κατάργηση βίζας για εισερχόμενους Βουλγάρους στο Νομό, ανταλλαγές οργανωμένων ομάδων στους τομείς εκπαίδευσης, υγείας, τουρισμού, εμπορίου, πολιτισμού κ.λπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024