Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΗ καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης θα επιδοτηθεί από την ΕΕ την περίοδο 2007 – 2014

Η καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης θα επιδοτηθεί από την ΕΕ την περίοδο 2007 – 2014

“Η πολιτική βούληση για αποτελεσματική προστασία από τη θαλάσσια ρύπανση που έχει αρχίζει πλέον να εκφράζεται με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα πρέπει να συνεχισθεί και να ενισχυθεί από την Ε.Ε. […]

“Η πολιτική βούληση για αποτελεσματική προστασία από τη θαλάσσια ρύπανση που έχει αρχίζει πλέον να εκφράζεται με συγκεκριμένες<...> πολιτικές και μέτρα πρέπει να συνεχισθεί και να ενισχυθεί από την Ε.Ε. όσο και από τα κράτη – μέλη. Για χώρες όπως η Ελλάδα, τα οφέλη που προκύπτουν είναι τεράστια για την ποιότητα των θαλασσών και ακτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυτιλίας μας και του τουρισμού μας, τόνισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα, θέτοντας το θέμα της ενίσχυσης του αγώνα κατά της θαλάσσιας ρύπανσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την προστασία των χωρών με ακτές με τη δημιουργία νέου χρηματοδοτικού φακέλου 154 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2007 – 2014.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού έθεσε το θέμα ενώπιον των κοινοτικών οργάνων ζητώντας να μάθει αν η προτεινόμενη χρηματοδότηση θεωρείται επαρκής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος και αν συνοδεύεται με ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και θέσης σε λειτουργία του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος πρόληψης και άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης, όπως προβλέπεται στα πλαίσια των νέων χρηματοδοτήσεων.

Η ευρωβουλευτής θέτει επίσης το θέμα της συνεργασίας των κρατών – μελών για τον τρόπο επέμβασης των ειδικευμένων πλοίων “σε ετοιμότητα” που θα διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη θάλασσα σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης και εκτεταμένων περιβαλλοντολογικών καταστροφών.

Το Συμβούλιο Υπουργών τονίζοντας της ανάγκη για ενίσχυση της αλληλεγγύης και καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κρατών – μελών σε κοινοτικό επίπεδο, τονίζει ρητά ότι ενθαρρύνει και σκοπεύει να προωθήσει άμεσα αυτές τις πρωτοβουλίες και μέτρα με τη χρήση πλέον υψηλών τεχνολογιών (δορυφορικά συστήματα πρόληψης, νέο σύστημα ΑΙS-Automatic Identification System για εντοπισμό και παρακολούθηση των κηλίδων μόλυνσης κ.α.) για την προστασία των κρατών – μελών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα θαλάσσιας ρύπανσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024