Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕταιρία για την εκμετάλλευση χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εταιρία για την εκμετάλλευση χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εταιρία για την τουριστική ανάπτυξη και την εκμετάλλευση χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στα Πιέρια δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία “Χιονοδρομικό Κέντρο Κοζάνης – Βελβεντού ανώνυμος τουριστική εταιρία” στο πλαίσιο […]

Εταιρία για την τουριστική ανάπτυξη και την εκμετάλλευση χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στα Πιέρια δημιούργησε η<...> Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία “Χιονοδρομικό Κέντρο Κοζάνης – Βελβεντού ανώνυμος τουριστική εταιρία” στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλευση ιδιωτικών επενδύσεων.

Την εταιρία συστήνουν, ως μέτοχοι αλλά και ως ιδρυτικά μέλη, η ελβετική εταιρία Garaventa A.G., η ελληνική εταιρία ΕΛΕΜ Α.Ε., ο Δήμος Βελβεντού, ο Χιονοδρομικός Όμιλος Βελβεντού, ο κ. Χριστόδουλος Μαρκάλας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του και Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανδρέα Λεούδη.

Σκοπός της εταιρίας είναι η τοπική και ευρύτερα η περιφερειακή ανάπτυξη και τουριστική εκμετάλλευση με τη λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου στα Πιέρια. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονων χιονοδρομικών εγκαταστάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα (αναβατήρων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, εμπορικών καταστημάτων κ.α.).

Απώτερος στόχος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας είναι η διασύνδεση παλιών και νέων χιονοδρομικών κέντρων καθώς και η εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους με την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Οι βασικοί επενδυτικοί ως άνω διεθνείς οίκοι ανέλαβαν την εκπόνηση μελέτης αναβάθμισης και βιώσιμης λειτουργίας και των άλλων χιονοδρομικών κέντρων της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024