Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νικόλαος Ρεΐσης

Αυξημένες σε ποσοστό από 10-50% εμφανίζονται οι φετινές κρατήσεις στη Κάλυμνο

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Ιούνιος 2005, 00:00

"Σαφώς αυξημένη, σε σχέση με το 2004, εμφανίζεται η τουριστική ζήτηση για το 2005 της Καλύμνου, αλλά απέχει ακόμη πολύ από την ζήτηση που υπήρχε πριν το 2000", σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλύμνου, κ. Νικόλαου Ρεΐση στο TravelDailyNews...

Σαφώς αυξημένη, σε σχέση με το 2004, εμφανίζεται η τουριστική ζήτηση για το 2005 της Καλύμνου, αλλά απέχει ακόμη πολύ<...>

από την ζήτηση που υπήρχε πριν το 2000”, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλύμνου, κ. Νικόλαου Ρεΐση στο TravelDailyNews. Μάλιστα, όπως σημειώνει “είναι η πρώτη χρονιά που εμφανίζεται μια σχετική ανάκαμψη μετά τα πλήγματα, που δέχτηκε ο τουρισμός μας από την 11η Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο στο Ιράκ και το καταστροφικό 2004 με το ποδόσφαιρο και τους Ολυμπιακούς”. “Οι κρατήσεις, από την άλλη, εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό από 10-50% ανάλογα βέβαια με την χώρα προέλευσης, ενώ  μεγαλύτερη αύξηση”, όπως τονίζει “παρουσιάζει η Αυστριακή, Ιταλική, Γαλλική και Ολλανδική αγορά”.

Στόχος της τουριστικής Καλύμνου είναι να ανακτήσει το ενδιαφέρον αγορών, που απώλεσε ολοκληρωτικά ή μερικά τα τελευταία χρόνια, όπως η Γερμανική και Αγγλική, ενώ το ενδιαφέρον όλων των τουριστικών φορέων της Νήσου είναι στραμμένο στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως αναρρίχησης και καταδύσεων, για τις οποίες υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον στην αγορά.

Στη συνέχεια, όσον αφορά στην τουριστική περίοδο, ο κ. Ρεΐσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τουριστική περίοδος, όπως την θυμόμαστε με νοσταλγία, έως και μερικά χρόνια πριν, διαρκούσε από τις αρχές Μαρτίου έως τέλος Νοεμβρίου. Τώρα μετά βίας διαρκεί από τις αρχές Μαΐου ως τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό βέβαια αφορά στον μαζικό παραθεριστικό τουρισμό. Αντίθετα με τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως στην Κάλυμνο με την αναρρίχηση, παρουσιάζεται όχι απλά τάση επέκτασης της τουριστικής περιόδου, αλλά τουριστική κίνηση καθ` όλη την διάρκεια του χρόνου”.

Τέλος, σχετικά με τον ρόλο των Tour Operators στην ουσιαστική προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην αγορά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλύμνου τόνισε ότι δυστυχώς οι Tour Operators δεν έχουν εμπλακεί στις ειδικές μορφές τουρισμού σε τέτοιο βαθμό ώστε να προωθήσουν την επέκταση του προγράμματος τους”, εξηγώντας ότι “οι πολύ χαμηλές τιμές μερικών καταλυμάτων και η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους, σε συνδυασμό με την παροχή από τους ίδιους τους Tour Operators flight only, έχουν σαν αποτέλεσμα να αποκλείονται ουσιαστικά οι ίδιοι η να θεωρούν ασύμφορη την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και μάλιστα με επέκταση της τουριστικής περιόδου”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ρεΐση στη στήλη Συνέντευξη στο TravelDailyNews

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top