Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομός Ξάνθης: Ένας προορισμός με πολλαπλά ενδιαφέροντα

Νομός Ξάνθης: Ένας προορισμός με πολλαπλά ενδιαφέροντα

Περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς και ανυπολόγιστης αξίας με μεγάλη βιολογική ποικιλία , υδροβιότοποι προστατευμένοι από διεθνείς συμβάσεις, όπου κατοικούν σπάνια είδη πουλιών, ζωντανές παραδόσεις, φιλόξενοι άνθρωποι, πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις, ερείπια […]

Περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς και ανυπολόγιστης αξίας με μεγάλη βιολογική ποικιλία , υδροβιότοποι προστατευμένοι από διεθνείς συμβάσεις<...>, όπου κατοικούν σπάνια είδη πουλιών, ζωντανές παραδόσεις, φιλόξενοι άνθρωποι, πολιτιστικές και λαογραφικές εκδηλώσεις, ερείπια παλαιότερων πολιτισμών και μουσεία με ευρήματα που μαρτυρούν την ιστορία αιώνων, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νομού Ξάνθη<.>ς.
Η γραφικότητα στην παλιά πόλη της Ξάνθης με τα λιθόστρωτα σοκάκια συνεπαίρνει τον επισκέπτη της. Τα πέτρινα νεοκλασικά κτίρια θαρρείς πως έχουν κάτι να σου πουν μέσα από τα κιτρινισμένα φύλλα της ιστορίας τους, εκεί που φυλάνε την αίγλη και τη δόξα μιας άλλης εποχής. Και μαζί με αυτά διατηρούνται τα ήθη και έθιμα και οι παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων. Εκτός από τα έθιμα που διατηρούν οι κάτοικοι για τις γιορτές του Δωδεκαήμερου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια), χαρακτηριστικές είναι οι εκδηλώσεις της Αποκριάς με αστικά και αγροτικά στοιχεία, η γιορτή της "Μπάμπους" (γυναικοκρατία) στη Νέα Κεσσάνη και το έθιμο της "Καμήλας" στη Σταυρούπολη.
Οι Θρακιώτικες Λαογραφικές Εορτές, που ήδη συμπληρώνουν 35 χρόνια ζωής, γίνονται κάθε χρόνο την περίοδο της Αποκριάς (φέτος από 27 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου) και περιλαμβάνουν, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές λαογραφίας, παραδοσιακούς χορούς, εικαστικές εκδηλώσεις κά.
Τη ποικιλόμορφη εικόνα συμπληρώνουν οι πολιτισμικές εκδηλώσεις της μουσουλμανικής κοινότητας. Στα "Πομακοχώρια" οι παραδόσεις έχουν το δικό τους χρώμα και ρυθμό.
Η νύχτα δίνει άλλο χρώμα στην πόλη. Τα όμορφα διακοσμημένα μπαράκια-δεν βρίσκεις τέτοια στις μεγαλουπόλεις- και οι ταβέρνες με τα φρέσκα κρέατα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα από την εύγευστη τοπική κουζίνα τραβάνε σαν μαγνήτης τα βήματα προς τα ΄κει. Η Ξάνθη είναι μία πόλη που σφύζει από ζωή.
Όσοι αγαπούν την περιπέτεια μπορούν να αναπτύξουν πολλές δραστηριότητες. Κατάβαση του Νέστου με φουσκωτά και canoe, αναρρίχηση, τοξοβολία, πεζοπορία, περιήγηση καθαρά φυσιολατρικού χαρακτήρα κλπ. Τα πλούσια ευρήματα στα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρονται σε όσους θέλουν να… εντρυφήσουν στην ιστορία.
Για ορεινό τουρισμό ενδείκνυνται ο παρθένος όγκος με τα δάση της Ροδόπης, ο Λειβαδίτης με τον καταρράκτη του, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και προσελκύει πολλούς εκδρομείς, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, χώροι δασικής αναψυχής και καταφύγια.
Η ορεινή Ξάνθη βρίθει από παραδοσιακούς οικισμούς, που βρίσκονται σε μία περιοχή με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Καλύβα, το Λυκότοπο, το Ανθηρό, τα Βασιλικά, τα Λιβερά τη Σεμέλη κλπ τα κτίσματα με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, στέκουν ακόμη αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, κουβαλώντας την πολιτισμική ταυτότητα των δημιουργών τους. Πραγματικά αξίζει μία περιήγηση σε αυτούς.
Για τη διαμονή, εκτός από τα Β΄ και Γ΄ κατηγορίας ξενοδοχεία υπάρχουν επιπλωμένα διαμερίσματα και ξενώνες, όπως ο δημοτικός ξενώνας Ηνίοχος στα Κομνηνά, που διαθέτει πισίνα και 'ζεστή' ατμόσφαιρα.

Hotel "Ζ" Palace
Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στο ξενοδοχείο Hotel "Ζ" Palace που αποτελεί το καμάρι της Ξάνθης. Είναι Α΄ κατηγορίας με υποδομή για πολυτελείας και είναι το μοναδικό στην κατηγορία του στην περιοχή Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Διαθέτει 96 συνολικά δωμάτια, προεδρική σουίτα, νυφική σουίτα, συνεδριακό κέντρο και αίθουσες εκδηλώσεων, αίθουσα παιδικών πάρτι, σάουνα-γυμναστήριο και για τους καλοκαιρινούς μήνες πισίνα.
Επίσης είναι εφοδιασμένο με ειδικό σύστημα τηλε-συνδιάσκεψης, σύνδεσης internet, ενώ ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος προσφέρεται για "κλειστές" επαγγελματικές συναντήσεις και συσκέψεις.
Η ανέγερση του ξενοδοχείου άρχισε το 1997 και διήρκησε 20 μήνες. Το κόστος της επένδυσης ανήλθε στα 2.300.000.000δρχ με τη συμμετοχή και μόνο των επενδυτών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024