Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο Kuoni εξαγόρασε το 49% της TUI της Ελβετίας

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Μάρτιος 2000, 00:00

Η εταιρία Kuoni<.> Travel Holdings Ltd επισφράγισε την συνεργασία που είχε αποφασιστεί το περασμένο καλοκαίρι, μεταξύ της<...>

ελβετικής θυγατρικής εταιρίας της και της ITV (Imholz-TUI–Voegele) Reisen AG αποκτώντας το 49% των μετοχών της πατρικής εταιρίας TUI Suisse. Η επένδυση έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 1999, και υπογράφθηκε στο Βερολίνο πριν από λίγες ημέρες.
Η παραπάνω εξαγορά για να έχει ισχύ θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τις ελβετικές αρχές ανταγωνισμού, Swiss Competition Authorities. Η εξαγορά του 49% των μετοχών ήταν μέρος της συμφωνίας του Kuoni Group και του γερμανικού TUI Group, πατρικής εταιρίας της TUI Ελβετίας, που είχε γίνει τον Ιούνιο του 1999.
Η Kuoni και η TUI είχαν τότε αποφασίσει να συνεργασθούν πιο στενά στην Ελβετική αγορά με αντικείμενο τις λιανικές πωλήσεις, την λειτουργία συνεργατικών ναυλωμένων πτήσεων, και τα ξενοδοχεία. Παρόλα αυτά η TUI Group έχοντας το 51% παραμένει η κύρια μέτοχος της TUI Suisse.
“Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας που είχε γίνει τον Ιούνιο του 1999, όχι μόνο επιβεβαιώνουμε την επιτυχία της συνεργασίας μας στην Ελβετία, αλλά επίσης και την πεποίθηση μας ότι η TUI Suisse θα συνεχίσει να παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην ελβετική τουριστική αγορά” δήλωσε ο πρόεδρος της Kuoni Group κ. Hans Lerch.
Ο κ. Hans Lerch, μαζί με τον κ. Max E. Katz διευθυντή οικονομικών του Kuoni Group, και τον κ. Thomas Stirnimann αντιπρόεδρο της Kuoni για την Ελβετία θα γίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της TUI Suisse, ενώ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου παραμένει ο κ. Karl Born, που είναι επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Group.
Ο κ. Born ανέφερε ότι “η εταιρία τώρα θα προχωρήσει μπροστά σε ένα στρατηγικό μονοπάτι με συνεργασίες που έχουμε ήδη αρχίσει με το τρίο Imholz, TUI Ferien, και Voegele, και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρήκαμε το σωστό συνέταιρο στην Kuoni.”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top