Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης - Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας

Σύσταση κοινής επιτροπής για την τουριστική αξιοποίηση του ελληνικού θρησκευτικού στοιχείου

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Ιούνιος 2005, 00:00

Το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης των διαθεσίμων στοιχείων και δραστηριοτήτων, που αφορούν στο θρησκευτικό / προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς και στην εξειδίκευση, στη διοργάνωση ταξιδίων σε περιοχές με έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον, συζήτησαν χτες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005...

Το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης των διαθεσίμων στοιχείων και δραστηριοτήτων, που αφορούν στο θρησκευτικό / προσκυνηματικό τουρισμό,<...>

καθώς και στην εξειδίκευση, στη διοργάνωση ταξιδίων σε περιοχές με έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον, συζήτησαν χτες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005, στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ο Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Λιάσκος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Εκκλησίας της Ελλάδας, που θα εξετάσει, με τουριστικά κριτήρια την αξιοποίηση του θρησκευτικού στοιχείου των περιοχών της χώρας μας. 

Παράλληλα, θα εξεταστεί η ανάπτυξη προσκηνυματικού ρεύματος σε προσκηνύματα της χώρας, όπου κυριαρχεί το πνευματικό στοιχείο της ορθόδοξης πίστης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Ο Υφυπουργός τέλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου, για την απεμπλοκή χρηματοδότησης του προγράμματος θρησκευτικού τουρισμού `Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου` από το ΕΠΑΝ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top