Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways

Κωνσταντίνος Δούκας - 14 Μάρτιος 2000, 00:00

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο Robert (Bob) Ayling ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της British Airways<.> από όπου<...>

αποχωρεί σε ηλικία 54 ετών με σκοπό να «αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του».
Η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου φάνηκε να αντέδρασε θετικά στα ξαφνικά νέα και η μετοχή της BA ανέβηκε πάνω από 12% μέσα σε τρεις ώρες (δεν είχαμε την τελική τιμή του κλεισίματος μέχρι την ώρα της σύνταξης του ρεπορτάζ).
Ο Bob Ayling διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της BA τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ήταν ίσως ο λιγότερο δημοφιλής από τους προκατόχους του. Κατηγορήθηκε για το κακό επίπεδο σχέσεων του με τα σωματεία και τους τουριστικούς πράκτορες λόγω κιόλας της πρόσφατης πρωτοβουλίας του για την καθιέρωση ενός δικτύου απευθείας πωλήσεων μέσα από το internet σε συνεργασία με την Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των εισιτηρίων που εκδίδονται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων.
Παρόλα αυτά επιβραβεύτηκε για την ίδρυση της αεροπορικής εταιρίας χαμηλών ναύλων, ‘GO’, για τις αναβαθμίσεις στην παροχή υπηρεσιών από την BA συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης στην πολύ κερδοφόρα πλέον πρώτη θέση και για την δημιουργία της στρατηγικής συμμαχίας "One World" όπου συμμετέχουν και οι αεροπορικές εταιρίες Qantas, Cathay Pacific και American Airlines.
Ο Bob Ayling αποχωρώντας αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του δήλωσε ότι «η σκληρή δουλειά πλέον έχει γίνει και η BA είναι σε θέση να συνεχίσει να ηγείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική διεθνή αεροπορική βιομηχανία.»
Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος της BA κ. Lord Marshall συνεχίζοντας τη στρατηγική του Bob Ayling όπως δήλωσε, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top