Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και των θαλάσσιων λεωφόρων, και μετά την υπογραφή σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας…

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών<...>και των θαλάσσιων λεωφόρων, και μετά την υπογραφή σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας και Ελλάδος και Κύπρου, υπογράφηκε αντίστοιχο Μνημόνιο της Χώρας μας με τη Μάλτα. Το Μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα σειράς επαφών της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων των αρμόδιων Υπουργείων των δύο χωρών.

Με το Μνημόνιο ολοκληρώθηκε ένας κύκλος διμερών συμφωνιών, με τις οποίες επιδιώκεται η διαμόρφωση κοινών θέσεων κατά τις διαπραγματεύσεις στα Κοινοτικά Όργανα και η συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας της Χώρας μας με γειτονικά Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προετοιμασία και υποβολή κοινών προτάσεων έργων στην πρόσκληση, που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων.

Με τις συνεργασίες αυτές διανοίγονται ουσιαστικές δυνατότητες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών λιμένων, που θα ενταχθούν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών ως λιμένες των θαλάσσιων λεωφόρων, αλλά και για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πλαίσια της προώθησης της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή της Μεσογείου.

Aμεσο καρπό της συνεργασίας των τεσσάρων Κρατών – Μελών συνιστά η πρόταση για την εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδος – Κύπρου – Ιταλίας – Μάλτας), που θα υποβληθεί στα πλαίσια της εν λόγω πρόσκλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Σχέδιο θα αναδείξει τις ανάγκες και προτεραιότητες αναφορικά με τις θαλάσσιες συνδέσεις στην περιοχή και θα καθορίσει τις σχετικές υποδομές που απαιτούνται στους λιμένες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται να καθορισθούν τα έργα που θα συμπεριληφθούν σε προτάσεις που θα υποβληθούν σε επόμενες προσκλήσεις. Σημειώνεται ότι το ποσό συνολικής δαπάνης για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου εκτιμάται στα 6 εκατ. ευρώ για όλες τις χώρες, με Κοινοτική συμμετοχή 50%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024