Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΕΛ κ. Αντωνίου

Γιώργος Παπαδόπουλος - 16 Μάρτιος 2000, 00:00

Η αντίδραση της ΑΝΕΚ<.> στην προοπτική συνεργασίας μεταξύ της λεσβιακής εταιρίας ΝΕΛ<.> και της<...> Minoan<.>

Flying Dolphins (MFD) αφού δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οδήγησε τελικά στην παραίτηση του κ. Αντωνίου από θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΝΕΛ.
Έτσι, μαζί με την παραίτηση Αντωνίου έκλεισε και το κεφάλαιο της συνεργασίας των δύο εταιριών στο Β. Αιγαίο και τις Κυκλάδες, αφού η έναρξη διαλόγου για την προοπτική συνεργασίας ήταν δική του πρωτοβουλία.
Ο αντικαταστάτης του αναμένεται ότι θα είναι άνθρωπος της ΑΝΕΚ ή κάποιος της απολύτου εμπιστοσύνης της κρητικής εταιρίας.
Όπως αναφέρουν εκτιμητές από τη Μυτιλήνη, οι λόγοι της πτώσης του κ. Αντωνίου είναι ότι ο τέως πρόεδρος της ΝΕΛ αγνόησε τη μεγάλη κόντρα μεταξύ ΑΝΕΚ και Minoan Lines και μπήκε σε ένα παιχνίδι χωρίς να ελέγχει σημαντικό μερίδιο μετοχών. Και είναι γνωστό πως τις εξελίξεις τις καθορίζουν όσοι έχουν τα μεγάλα πακέτα μετοχών, όπως η ΑΝΕΚ με το 16%, ενώ ελέγχει άλλο ένα 5%. Επίσης, παρασύρθηκε από τις πετυχημένες στο παρελθόν κινήσεις του και δεν άλλαξε τη στρατηγική του όταν η ΝΕΛ γιγαντώθηκε μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Πάντως στον κ. Αντωνίου 'χρεώνονται' ως επιτυχίες η συνεργασία με τη MED LINK LINES που οδήγησε στην Αδριατική, οι άδειες σκοπιμότητας για τις Κυκλάδες και Β. Σποράδες και τα υπό ναυπήγηση πλοία, που θα δώσουν άλλον 'αέρα' στην εταιρία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top