Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Λονδίνο

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Ιούνιος 2005, 00:00

Το Λονδίνο, υποψήφιο για την ανάληψη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012, ανακοίνωσε ότι το 60% και άνω των εγκαταστάσεων<...>

είναι έτοιμες, παραθέτοντας ταυτόχρονα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων. Ειδικότερα, στις έτοιμες περιλαμβάνονται το Γουίμπλεντον (τένις), ο Θόλος (γυμναστική και καλαθόσφαιρα), το εκθεσιακό κέντρο ExCel (πυγμαχία, τζούντο, επιτραπέζια αντισφαίριση, τάε-κβο-ντο, άρση βαρών, πάλη), το Γκρίνουιτς Παρκ (ιππασία) και το Ήτον Ντόρνεϊ κοντά στο Ουίνδσορ (κωπηλασία).

Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχύ ρυθμό το Κολυμβητικό Κέντρο, το Ποδηλατοδρόμιο και οι εγκαταστάσεις του χόκεϊ. Η χρηματοδότηση γίνεται ομαλά και η άδεια κατασκευής για το Ολυμπιακό Πάρκο έχει εγκριθεί. Το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα είναι αποκαλυπτικό:

2006: Εγκαίνια του σταδίου Ουέμπλεϊ, όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες ποδοσφαίρου το 2012.
2007: Το Channel Tunnel Rail Link, η γραμμή που θα συνδέει το Ολυμπιακό Πάρκο με το κεντρικό Λονδίνο σε 7 λεπτά, θα έχει ολοκληρωθεί.
2008: Το Κολυμβητικό Κέντρο και το Ποδηλατοδρόμιο θα έχουν ολοκληρωθεί.
2010: Η επέκταση του Channel Tunnel Rail Link προς το ανατολικό Λονδίνο, που θα μικρύνει ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις, θα έχει ολοκληρωθεί.
2011: Το Terminal 5 στο αεροδρόμιο Χίθροου θα είναι έτοιμο.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι το Λονδίνο είναι μία από τις 5 υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και η επιλογή της ΔΟΕ θα ανακοινωθεί στη Σιγκαπούρη στις 6 Ιουλίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top