Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑβραμόπουλος: Παγκόσμια δύναμη του τουρισμού η Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Παγκόσμια δύναμη του τουρισμού η Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ευκαιρία της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Πεκίνου (ΒΙΤΕ), όπου η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα. Η χώρα μας συμμετέχει στη ΒΙΤΕ με ένα…

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την ευκαιρία<...>της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Πεκίνου (ΒΙΤΕ), όπου η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα. Η χώρα μας συμμετέχει στη ΒΙΤΕ με ένα εντυπωσιακό, σε μέγεθος και αισθητική διαμόρφωση, περίπτερο, το οποίο απέσπασε τα ευμενή σχόλια των συμμετεχόντων αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνεγκαινίασε χτες, Τετάρτη 22 Ιουνίου, την Έκθεση με το Δήμαρχο του Πεκίνου κ. Wang Qhisan, σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχαν όλες οι διεθνείς αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο – Στράτη, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο και την Πρόεδρο της Αγροτουριστικής κ. Μπριγκίτε Παπασταύρου. Μάλιστα, προχτές ο Δήμαρχος του Πεκίνου παρέθεσε επίσημο δείπνο στην ελληνική αποστολή στο Σπίτι του Λαού.

Σε δηλώσεις του από την Κινεζική Πρωτεύουσα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

“Τιμώμενη χώρα φέτος η Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, που διοργανώνεται στο Πεκίνο, με μια εντυπωσιακή παρουσία και με έκδηλο το ενδιαφέρον τόσο των κινέζων πολιτών, αλλά και των παραγόντων του τουρισμού, για να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν οι πόρτες προς τη χώρα μας.

Η Ελλάδα έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο τον τρόπο και τις μεθόδους με τις οποίες προβάλλεται ανά τον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια δύναμη του τουρισμού. Και όπου και εάν συμμετέχουμε η παρουσία μας και η συμμετοχή μας αποπνέει δύναμη, κύρος, αξιοπιστία.

Η τουριστική Ελλάδα γίνεται φορέας για την προβολή της χώρας, για την ενδυνάμωση του κύρους της Ελλάδος ανά τον κόσμο. Συγχρόνως συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης, με παράλληλη προσπάθεια στο εσωτερικό της χώρας για ένα γενικότερο νοικοκύρεμα, με την επιβολή κανόνων ευταξίας και πολιτισμού, έτσι ώστε να αναδειχθεί και πάλι, όπως της αξίζει, ως ένας εκ των πρώτων προορισμών στον κόσμο“.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε χτες με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ και το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Πάνο Λειβαδά, τα νέα Γραφεία του Ελληνικού Τουρισμού στο Πεκίνο, στα οποία συστεγάζεται και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουν γραφεία και στη Σαγκάη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Επίσης, προχτές ο Υπουργός είχε μακρά συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του κ. Sao Qi Wei, με τον οποίο επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο Κυβερνήσεων για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να υπογραφεί συντομότατα διευρυμένη τουριστική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, η οποία θα επικεντρωθεί σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και επενδύσεων στον τουρισμό. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του, στόχος είναι μέσα από πρωτοβουλίες, να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από την Κίνα προς την Ελλάδα και για αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, με αυτό το αντικείμενο, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Air China”. Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος παραχώρησε συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, στο κρατικό ραδιόφωνο της Κίνας αλλά και στην κρατική τηλεόραση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024