Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις για την Ταϊλάνδη το 2000

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Μάρτιος 2000, 00:00

Η εξωτική Ταϊλάνδη<.> το 2000 περιμένει να υποδεχθεί περίπου 8.800.000 τουρίστες που θα τις αποφέρουν<...>

γύρω στα 7,5 εκατ. δολάρια έσοδα. Τα έσοδα αυτά θα βοηθήσουν την οικονομία της όπως δήλωσε ο κ. Pradech Phayakvichien από τον Τουριστικό Οργανισμό της Ταϊλάνδης (TAT).
'Την περασμένη χρονιά ο στόχος μας ήταν τα 8,2 εκατ. τουρίστες όμως καταφέραμε να φθάσουμε τα 8,3 εκατ. Πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα και αυτή τη χρονιά. Οι υψηλότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα επηρεάσουν όλες τις χώρες, αλλά πιστεύουμε ότι οι τουρίστες θα βρουν ελκυστική την Ταϊλάνδη.'
Μετά τις εξαγωγές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο τουρισμός είναι η σπουδαιότερη βιομηχανία που βοηθάει στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας. Επίσης, η μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη υπάρχει στις αγροτικές περιοχές της χώρας και όχι μέσα στα αστικά κέντρα, γεγονός που βοηθάει την περιφερειακή οικονομία που έχει μεγαλύτερη ανάγκη.
Το 1998 οι διεθνείς αφίξεις στην χώρα ήταν 7,76 εκατ, και το 1997 ήταν 7,22 εκατ. Για πρώτη φορά την περασμένη χρονιά οι Ιάπωνες τουρίστες ξεπέρασαν τους Μαλαισιανούς που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη. Περίπου 1,06 εκατ, Ιάπωνες επισκέφθηκαν την χώρα το 1999 έναντι 991.000 Μαλαισιανών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top