Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουριστική άνθιση για την Ευρώπη

Τουριστική άνθιση για την Ευρώπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, ο ευρωπαϊκός τουρισμός πρόκειται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO<.>) στην έκθεση ΙΤΒ<.> του Βερολίνου, ο ευρωπαϊκός τουρισμός πρόκειται να<...> διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια. Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα αντικαταστήσουν τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης στις προτιμήσεις των τουριστών ανεβάζοντας τις διεθνείς αφίξεις από 386 εκατομμύρια τουρίστες το 1999 σε 717 εκατομμύρια το 2020 με ετήσια αύξηση 3%.
Η Ευρώπη θα παραμείνει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τουριστών αλλά θα διατηρήσει και την πρωτιά της ως παραγωγός τουριστικού ρεύματος.
Ο κ. Francesco Frangialli γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει μια έντονη τάση για διακοπές σε διεθνείς προορισμούς η οποία θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού στην Ευρώπη. Αυτά τα νέα ταξίδια θα γίνονται εκτός των παραδοσιακών προορισμών και θα προσδώσουν σταθερότητα στην τουριστική βιομηχανία. Αυτή η τουριστική άνθιση θα δημιουργήσει πολύ μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας, αλλά και θα πιέσει για δημιουργία τουριστικής υποδομής. Τώρα η ανάγκη για καλή διοίκηση των επιχειρήσεων και για αειφόρο ανάπτυξη γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ".
Ο ΠΟΤ έχει αρχίσει εδώ και ένα περίπου χρόνο την διαδικασία για την εφαρμογή του Global Code of Ethics for Tourism, που έχει αναγνωριστεί από τα μέλη του ως ένας τρόπος ελαχιστοποίησης των αρνητικών επιδράσεων του της αύξησης του τουρισμού.
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στη Ρωσία και την Τσεχία, όπως και σε άλλες Κεντροανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας σιγά-σιγά στην περιοχή τον χαρακτηρισμό του 'υψηλού τουριστικού προορισμού' της Ευρώπης. Το έτος 2020, περίπου ο ένας στους τρεις επισκέπτες της Ευρώπης θα διαλέγει αυτή την περιοχή.
Οι αφίξεις θα σημειώσουν ετήσια αύξηση της τάξεως του 4,6% πράγμα του αποδίδεται σύμφωνα με τον κ.Frangialli "στην τέλεια γεωγραφική θέση της περιοχής ανάμεσα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και Ρωσίας.", και πρόσθεσε ότι "σπουδαίο ρόλο παίζει και η τιμή των τουριστικών υπηρεσιών, η οποία είναι πολύ χαμηλή."
Η ένωση της Ευρώπης, και η συμμετοχή σε αυτή χωρών της Ανατολικής περιοχής, θα παίξει ένα πολύ θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού της όπως φυσικά και η εφαρμογή του Ευρώ.
Τα ποσοστά ανάπτυξης για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υπολογίζεται να είναι για την Ρωσία 8.5%, για την Κροατία 8,4%, για την Σλοβενία 6,2%, για την Τουρκία 5,5%, και για την Βουλγαρία 5,2%. Η Γαλλία όμως θα παραμείνει ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός του κόσμου, με δεύτερο την Ισπανία, τρίτο τις ΗΠΑ, τέταρτο την Ιταλία, και πέμπτο τη Ρωσία.
Η Ανατολική Μεσόγειος, και ιδιαίτερα η Τουρκία και η Κύπρος, που πρόσφατα είχαν υποφέρει τουριστικά από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και από πολιτική αστάθεια, θα γνωρίσουν τουριστική ανάπτυξη μεγαλύτερη του μέσου όρου της περιοχής κυρίως λόγω της ανάκτησης του τουριστικού κύματος από την Ρωσία.
Ο τουρισμός της Γερμανίας, η οποία από την έκτη θέση το 1999 θα βρεθεί στην όγδοη το 2020, θα αντιμετωπίσει μικρή αύξηση της τάξεως του 1,2%, φθάνοντας στα 20 εκατ. αφίξεις από 17,1 που είχε το 1999.
Επίσης, ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ευρώπη αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο και μάλιστα να διπλασιαστεί μέχρι το 2020 φθάνοντας από 350 εκατ. αναχωρήσεις το 1999 σε 728 εκατ. αναχωρήσεις τα επόμενα 20 χρόνια. Περίπου το 85% αυτών των ταξιδιωτών θα ταξιδεύουν μέσα στην Ευρώπη. Το ποσοστό που θα ταξιδεύει εκτός Ευρώπης αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό 12-15% ή αριθμητικά θα φθάσει τα 108 εκατ. τουρίστες το χρόνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024