Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροωθείται η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας σε ναυτιλιακά θέματα

Προωθείται η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας σε ναυτιλιακά θέματα

θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας στις θαλάσσιες μεταφορές, το εμπόριο, το θαλάσσιο τουρισμό και τις επενδύσεις στη ναυτιλία συζήτησε ο Έλληνας Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Τηλεπικοινωνιών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Chunxian, αρμόδιο σε θέματα εμπορικής ναυτιλίας, τον Δήμαρχο της Σαγκάη και τους εκπροσώπους…

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας στις θαλάσσιες μεταφορές, το εμπόριο, το θαλάσσιο τουρισμό<...>και τις επενδύσεις στη ναυτιλία συζήτησε ο Έλληνας Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Τηλεπικοινωνιών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Chunxian, αρμόδιο σε θέματα εμπορικής ναυτιλίας, τον Δήμαρχο της Σαγκάη και τους εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στο Πεκίνο και τη Σαγκάη ο Έλληνας Υπουργός. Μάλιστα, η επίσκεψη του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας, καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Βλάχος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη συμμετοχή των κινεζικών εταιριών στην ανάπτυξη και κατασκευή των λιμανιών της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης λιμένων, συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί από το ΥΕΝ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υπό τη μορφή join-venture capital, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας λιμανιού στη Κρήτη, το οποίο θα αποτελέσει σταθμό διαμετακομιστικού εμπορίου για τις επιχειρήσεις της Κίνας προς τις χώρες των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας και του ευρύτερου χώρου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς επίσης και της Βορείου Αφρικής.

Οι λεπτομέρειες, από την άλλη, του μνημονίου συνεργασίας (MOU) μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας θα συζητηθούν και θα οριστικοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου και αναμένεται επίσημη επίσκεψη Κινέζικης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επίσης, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008, συμφωνήθηκε η δημιουργία μεικτών επιτροπών με συμμετοχή αντιπροσώπων και από τις δύο χώρες, με στόχο την συνεργασία των αρχών της Λ. Δ. Κίνας και του Λιμενικού Σώματος, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση των εμπειριών σε θέματα ασφαλείας που αποκόμισε το σώμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024