Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στο Βόλο και το Πήλιο το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών και Μουσειακών Σιδηροδρόμων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Ιούνιος 2005, 00:00

Στο Βόλο, αλλά και το Πήλιο θα διεξαχθεί του χρόνου το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουριστικών<...>

και Μουσειακών Σιδηροδρόμων - Fedecrail. Το συνέδριο θα διοργανώσει, στο πλαίσιο του Δικτύου SteamRail.Net, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 150 εκπρόσωποι από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Οι εργασίες του θα διαρκέσουν 5 μέρες και θα περιλαμβάνει τεχνικές επισκέψεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα και μουσεία. Μάλιστα, για την προετοιμασία του συνεδρίου αναμένεται στο Βόλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Fedecrail (9 άτομα από 7 χώρες της E.E.) στις αρχές Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο SteamRail.Net έχει σαν στόχο τη διατήρηση, ανάδειξη και προβολή των ατμήλατων μουσειακών και τουριστικών σιδηροδρόμων ως πολιτιστική κληρονομιά μεγάλης ευρωπαϊκής σημασίας.

Ακόμα, να υπενθυμιστεί ότι στο Δίκτυο SteamRail.Net - Πρόγραμμα Πολιτισμός 2000 (Culture 2000) της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν μουσειακοί σιδηρόδρομοι από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Λετονία και την Ελλάδα (τραινάκι Πηλίου), σε συνεργασία με την Fedecrail και την EKΠOΛ της N.A. Μαγνησίας. Από ελληνικής πλευράς, τη διοίκηση και το συντονισμό του Δικτύου έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης - Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής.

Στόχος για το τραινάκι του Πηλίου είναι να διεκδικήσει την απονομή από την UNESCO του χαρακτηρισμού ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Site). Ενώ, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο σιδηρόδρομοι στο κόσμο έχουν επιτύχει αυτό το σημαντικό χαρακτηρισμό από την UNESCO.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top