Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔυναμική η παρουσία του ΔΑΑ στη 15η Ετήσια Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης

Δυναμική η παρουσία του ΔΑΑ στη 15η Ετήσια Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης

Με τη δυναμική παρουσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουνίου στο Μόναχο οι εργασίες της 15ης Ετήσιας Συνέλευσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), με κεντρικό θέμα τις μελλοντικές προκλήσεις…

Με τη δυναμική παρουσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουνίου στο Μόναχο οι εργασίες της 15ης Ετήσιας Συνέλευσης<...>του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe), με κεντρικό θέμα τις μελλοντικές προκλήσεις και την περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ αεροδρομίων και αεροπορικών εταιριών.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, εκλέχθηκε για 2η συνεχή φορά με μεγάλη πλειοψηφία – και για τα επόμενα 3 χρόνια – Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), που αποτελεί τον επίσημο φορέα και τη `φωνή` των αεροδρομίων της Ευρώπης σε 45 χώρες.

Τη φετινή Ετήσια Συνέλευση φιλοξένησε το αεροδρόμιο του Μονάχου και ακολούθησαν, όπως πάντα, το Συνέδριο και η Έκθεση του ACI Europe, όπου αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρίες και άλλοι εκπρόσωποι του αεροπορικού κλάδου αξιοποίησαν την ευκαιρία του εποικοδομητικού διαλόγου και της ανταλλαγής εμπειρίας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές, που ακολουθούνται στον αεροπορικό χώρο. Την 16η Ετήσια Συνέλευση και Συνέδριο του ACI Europe πρόκειται να φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2006 το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

EU-China Aviation Summit / 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2005

Εκπροσωπώντας το ACI Europe, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιάννης Παράσχης πρόκειται να μεταβεί με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της πρώτης Συνάντησης Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας επί αεροπορικών θεμάτων (EU-China Aviation Summit / 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 2005). Στη διάρκεια της Συνάντησης ανώτατα στελέχη του αεροπορικού κλάδου (Αεροπορικές Εταιρίες, Αεροδρόμια, Αεροπορική Βιομηχανία) από την Ε.Ε. και την Κίνα θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ θα έχει συνομιλίες στο Πεκίνο με εκπροσώπους των κινεζικών αεροπορικών εταιριών για την αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Κίνα στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον, ο κ. Παράσχης θα συναντήσει τα στελέχη του Αεροδρομίου του Πεκίνου `Beijing International Airport`, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας του ΔΑΑ με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, σε θέματα οργανωτικής προετοιμασίας Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, όσον αφορά στο Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης, πρέπει να σημειωθεί ότι με έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπεί 400 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, που αντιπροσωπεύουν το 90% της εμπορικής αεροπορικής κίνησης της Ευρώπης. Αποτέλεσμα της ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών είναι η υιοθέτηση κοινών πολιτικών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για το σύνολο του αεροπορικού κλάδου. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι τακτικό μέλος του ΑCI Europe από την έναρξη λειτουργίας του το 2001, ενώ η συνεργασία του ΔΑΑ με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων είχε ήδη ξεκινήσει από την ίδρυση της Εταιρίας Αεροδρομίου το 1996.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024