Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μιχάλης Λιάπης

FAA: Στην πρώτη κατηγορία ασφάλειας πτήσεων η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Ιούλιος 2005, 00:00

Την αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας στην πρώτη κατηγορία ασφάλειας πτήσεων από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών...

Την αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας στην πρώτη κατηγορία ασφάλειας πτήσεων από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ<...>

(FAA) ανακοίνωσε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών `Ελευθέριος Βενιζέλος`.

Τον κ. Λιάπη επισκέφθηκε ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ries και τον ενημέρωσε για την επίσημη απόφαση της FAA (Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ) για την αναβάθμιση της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και συνολικά των συνθηκών αεροπορίας στη χώρα μας. 

Αυτή η εξέλιξη αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα στον χώρο της ελληνικής αεροπορίας, καθώς διευρύνεται η αεροπορική αγορά και διευκολύνονται οι πτήσεις των ελληνικών εταιριών προς τις ΗΠΑ. Ενισχύει ακόμη τις δυνατότητες και τις προοπτικές των ελληνικών αεροπορικών εταιριών, καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης περισσοτέρων δρομολογίων και προορισμών, ενώ μειώνονται και οι εντατικοί έλεγχοι που γίνονται στα αεροσκάφη τους. Επίσης, τους δίνεται πλέον η δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς συμμαχίες, ενώ αναβαθμίζεται συνολικά η χώρα μας στην παγκόσμια αεροπορική αγορά. Ταυτοχρόνως προκύπτουν προφανή οφέλη στον ελληνικό τουρισμό, το εμπόριο και την εθνική οικονομία. Στο κλάδο της αεροπορίας προκαλείται έντονη κινητικότητα για νέες επενδύσεις, με τη δημιουργία νέων εταιριών και κάλυψη περισσότερων θέσεων εργασίας.

Σχετικά, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Λιάπης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Σήμερα είναι σημαντική μέρα για την Πολιτική μας Αεροπορία. Χθες με επισκέφθηκε στο Υπουργείο, ο Πρεσβευτής της Αμερικής κ. Ries και μου ανακοίνωσε την αναβάθμιση της ΥΠΑ στην κατηγορία Α` από την κατηγορία Β`, όπου βρισκόταν από το 2000.

Είναι μια εθνική επιτυχία ύστερα από επίμονες και συστηματικές προσπάθειες μηνών, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, του νομοθετικού πλαισίου και συνολικά των συνθηκών αεροπορίας στην χώρα μας. Η αναβάθμιση στην ασφάλεια των πτήσεων, όπως και στην ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας μας, δεν προσδίδει μόνον κύρος στην Ελλάδα, στον τομέα της αεροναυτιλίας, καθιστώντας την ισότιμη ως προς τα θέματα ασφαλείας με τις άλλες χώρες, αφού πια ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις υψηλών διεθνών προδιαγραφών, αλλά και επιφέρει πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όσον αφορά τις αεροπορικές μας εταιρίες, την αύξηση του τουρισμού και ασφαλώς την εθνική μας οικονομία”.

Ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το Π.Δ. για την ασφάλεια των αεροδρομίων, από πλευράς εγκαταστάσεων και διακίνησης επιβατών αλλά και αποσκευών. Πρόκειται για μια υποχρέωση απέναντι στην Ε.Ε. που εκκρεμούσε από τον Ιούνιο του 2003, προκειμένου η χώρα μας να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές.

Κατά την επίσκεψη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο `Ελ. Βενιζέλος` ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επισκέφθηκε την κεντρική αίθουσα επιβατών αλλά και τον Πύργο Ελέγχου, όπου ενημερώθηκε για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της αυξημένης κίνησης, που αναμένεται την θερινή περίοδο, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων όσο και εξυπηρέτησης των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

Εξερχόμενος από το αεροδρόμιο ο Υπουργός δήλωσε ότι “σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διαρκής αναβάθμιση του επιπέδου της Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας και των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Θέλουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα ως την ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Α. Ευρώπης. Ενδεικτικό αυτής της ανοδικής πορείας είναι ότι το `Ελ. Βενιζέλος` έχει αναδειχθεί ως το δεύτερο ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ευρώπης, σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων. Το 2005 μάλιστα είχαμε μια σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 12%, μέσα στους πέντε πρώτους μήνες του 2005. Θέλουμε και πετυχαίνουμε ασφαλείς, σύγχρονες και αξιόπιστες αεροπορικές μεταφορές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top