Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έναρξη απευθείας πτήσεων από το Αζερμπαϊτζάν προς τη κατεχόμενη Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2005, 00:00

Το πράσινο φως για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Αζερμπαϊτζάν προς την κατεχόμενη Κύπρο έδωσε ο Πρόεδρος της χώρας κ. Χαϊντάρ Αλίεφ,<...>

όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Αζερμπαϊτζάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλιέφ είπε έδωσα οδηγίες για ναυλωμένες πτήσεις προς την `ΤΔΒΚ`. Οι πτήσεις θα αρχίσουν. Δεν συμφωνούμε οι Τ/Κ αδελφοί μας να ζουν σε απομόνωση. Η Κύπρος πρέπει πια να απελευθερωθεί από αυτή την απομόνωση. Σε αυτό το θέμα όποιο και να είναι το καθήκον του Αζερμπαϊτζάν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και θα το κάνουμε”.

Επίσης, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης`, πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση του Αζερμπαϊτζάν για απευθείας πτήσεις, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατάφερε να πετύχει και άλλη συμφωνία προς όφελος των Τ/Κ με τον Αζέρο ομόλογο του, με τον οποίο ταξίδεψε στο ίδιο αεροπλάνο για την Υεμένη όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ). Με βάση τη νέα αυτή λοιπόν συμφωνία, οι Τ/Κ θα μπορούν να επισκέπτονται το Αζερμπαϊτζάν με το διαβατήριο της `ΤΔΒΚ` και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται διευκολύνσεις για την είσοδο των πολιτών του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top