Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςWWF: Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό επιφέρουν οι παγκόσμιες κλιματολογικές αλλαγές

WWF: Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό επιφέρουν οι παγκόσμιες κλιματολογικές αλλαγές

Σε θερμότερα και ξηρότερα καλοκαίρια, όσον αφορά στις περιοχές της Μεσογείου, θα οδηγήσουν, σύμφωνα με μελέτη της WWF, οι παγκόσμιες κλιματολογικές αλλαγές,οι οποίες εκτιμάται ότι θα φέρουν σοβαρό πλήγμα τόσο […]

Σε θερμότερα και ξηρότερα καλοκαίρια, όσον αφορά στις περιοχές της Μεσογείου, θα οδηγήσουν, σύμφωνα με μελέτη της WWF, οι παγκόσμιες κλιματολογικές αλλαγές,<...>οι οποίες εκτιμάται ότι θα φέρουν σοβαρό πλήγμα τόσο στο τομέα του τουρισμού, όσο και της γεωργίας.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει τι θα συμβεί εάν ο μέσος όρος της θερμοκρασίας αυξηθεί παγκοσμίως στην περίοδο 2031 – 2060 κατά δύο βαθμούς πάνω από τα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την βιομηχανική επανάσταση, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως μετέδωσε το Reuters. Η σημαντικότερη επίπτωση στον καιρό, όπως προκύπτει από την έρευνα, θα είναι η αύξηση του αριθμού των ημερών με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η μείωση των βροχοπτώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος για πυρκαγιές, να μειωθούν οι συγκομιδές και να υπάρξει μείωση της τουριστικής κίνησης.

Συμπερασματικά, οι καύσωνες στην περιοχή της Μεσογείου και τα θερμότερα καλοκαίρια στη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να αποτρέψουν πολλούς τουρίστες να πηγαίνουν νότια, όπως κάνουν σήμερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024