Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠΑΣΕΝΤ: Θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο ότι μας οφείλει η ΔΑΝΕ

ΠΑΣΕΝΤ: Θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο ότι μας οφείλει η ΔΑΝΕ

Κάθε προσπάθεια, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, από όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΔΑΝΕ, ύστερα από την αίτηση εκκαθάρισης της εταιρίας,που κατέθεσε στο Εφετείο της Ρόδου, η ΑΝΕΚ, […]

Κάθε προσπάθεια, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, από όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΔΑΝΕ, ύστερα από την αίτηση εκκαθάρισης της εταιρίας,<...>που κατέθεσε στο Εφετείο της Ρόδου, η ΑΝΕΚ, προτίθεται να καταβάλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) μαζί με τους εργαζόμενους της.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΕΝΤ σε χτεσινή του ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αίτηση κατέθεσε στο Εφετείο Δωδεκανήσου η ΑΝΕΚ, για υπαγωγή της ΔΑΝΕ σε καθεστώς εκκαθάρισης. Στη συνεδρίαση του Εφετείου σήμερα Δευτέρα στη Ρόδο, εδόθη αναβολή και στις 23 Σεπτεμβρίου θα κριθεί η υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 46 του Ν. 1892/1990, ώστε να πουληθούν τα περιουσιακά της στοιχεία και να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις της εταιρίας.

Οδηγείται έτσι, με τον τρόπο αυτό, στο τέλος η αμαρτωλή περιπέτεια μιας από τις πιο καλές εταιρίες ακτοπλοΐας, που η ίδρυση της είχε δημιουργήσει ελπίδες, αφού η εκμετάλλευση μιας προνομιακής γραμμής άφηνε υποσχέσεις για καλή πορεία.

Η κακοδιαχείριση, οι ρεμούλες και οι κυβερνητικές ευθύνες αποτέλεσαν βαρίδι ασήκωτο για τη ΔΑΝΕ. Ποιος δε θυμάται αλήθεια, την έπαρση με την οποία ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης από το βήμα της Βουλής αναφερόταν πριν λίγες μέρες στις ενέργειες του, σύμφωνα με τις οποίες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΔΑΝΕ; Αυτά συνέβαιναν, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρίας στη Ρόδο και τον Πειραιά έχουν πάνω από ένα χρόνο να πληρωθούν, τα 3 καράβια της εταιρίας είναι δεμένα, όλα έδειχναν ότι η εταιρία πήγαινε για κλείσιμο, κι αυτός κόμπαζε ότι έλυσε τα προβλήματα!

Οι ευθύνες βέβαια των τελευταίων Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΑΝΕ είναι τεράστιες. Όπως και οι ευθύνες του κύριου μετόχου και στρατηγικού επενδυτή που είναι η ΑΝΕΚ και η οποία υποτίθεται πως πήρε το πακέτο μετοχών για να την εξυγιάνει και να την αναπτύξει. Αντ` αυτού τη `φούνταρε`.

Αφού ξεπούλησαν για `πινάκιο φακής` τα γραφεία στον Πειραιά τώρα θα εκπλειστηριάσουν το κτίριο στη Ρόδο, τα τρία (3) καράβια και τους μύλους, ιδιοκτησία σήμερα της ΔΑΝΕ.

Ο ΠΑΣΕΝΤ μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΑΝΕ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μη χαθεί ούτε ένα (1) ευρώ από όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Αυτοί είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την τελική κατάληξη της εταιρίας. Με κάθε τρόπο (συνδικαλιστικό – αγωνιστικό και νομικό) θα διεκδικήσουμε μισθούς, δώρα, άδειες, αποζημιώσεις και ό,τι άλλο μας οφείλει η εταιρία. Στην πλάτη μας δε θα επιτρέψουμε να πλουτίσουν ορισμένοι άλλο. Ούτε να παίξουν με τον ιδρώτα και την αγωνία μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024