Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λουκέτο σε παράνομο τουριστικό γραφείο των Χανίων

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Ιούλιος 2005, 00:00

Λουκέτο έβαλε την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας των Χανίων σε τουριστικό γραφείο της περιοχής του Αποκόρωνα,<...>

το οποίο διαπιστώθηκε, έπειτα από ελέγχους, ότι λειτουργούσε παράνομα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Κρήτη TV`, πρόκειται για ατομική επιχείρηση ενός Βρετανού υπηκόου και μιας Ελληνίδας, οι οποίοι είχαν καταφέρει να στήσουν ένα ολόκληρο δίκτυο κρατήσεων δωματίων σε ξενοδοχεία, χωρίς όμως να διαθέτουν οποιοδήποτε δικαίωμα για κάποια τουριστική πράξη.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, “οι εγκέφαλοι αυτού του παράνομου τουριστικού γραφείου προωθούσαν μέσω internet το κλείσιμο των δωματίων και χρέωναν τις πιστωτικές κάρτες των ανυποψίαστων πελατών τους”. “Αρχικά εισέπρατταν την προκαταβολή για την κράτηση και το κόστος για τις έξτρα παροχές του ξενοδοχείου, επιβεβαίωναν την κράτηση με fax ή e-mail, ζητούσαν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερομένων και οι ίδιοι έθεταν τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούσαν να ακυρώσουν την κράτηση” εξήγησε ο κ. Ανδρεαδάκης.

Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο συνεργαζόταν με 17 ξενοδοχεία στο Νομό Χανίων και με 60 σε ολόκληρη τη Κρήτη. Οι ιδιοκτήτες του συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής την περασμένη εβδομάδα, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, προκειμένου να προσδιοριστεί η δράση του κυκλώματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top