Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΌλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τη Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τη Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο για λόγους αναψυχής περιοχές της Τουρκίας, όπως την Κωνσταντινούποληή τα παράλια της Μικράς Ασίας, ενώ για φέτος αξιωματούχοι του τουρκικού τουρισμού κάνουν λόγο […]

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο για λόγους αναψυχής περιοχές της Τουρκίας, όπως την Κωνσταντινούπολη<...>ή τα παράλια της Μικράς Ασίας, ενώ για φέτος αξιωματούχοι του τουρκικού τουρισμού κάνουν λόγο για αφίξεις περίπου 1 εκατ. Ελλήνων στη γειτονική χώρα.

Όπως μάλιστα, σημειώνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα `Αγγελιοφόρος`, οι λόγοι επίσκεψης των Ελλήνων είναι πολλοί, αλλά κυρίως χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αρχικά, μπορεί να είναι συναισθηματικοί οι λόγοι που οδηγούν κάποιους συμπατριώτες μας να περάσουν τις διακοπές τους στη Τουρκία, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ρίζες από τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, την Κωνσταντινούπολη, κ.λ.π.. Δεύτερον, οι λόγοι μπορεί να είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς ένα ταξίδι στη Τουρκία κοστίζει πολύ λιγότερα από ένα ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας μας, και τρίτον λόγω της κοντινής απόστασης, που από ορισμένα μέρη της χώρας μας είναι συντομότερο να πας στα παράλια της Μικράς Ασίας, παρά σε κάποιο άλλο προορισμό του εσωτερικού.

Να σημειωθεί ότι οργανωμένες οδικές εκδρομές για Κωνσταντινούπολη, Πριγκηπόννησα, Παράλια Μικράς Ασίας, Καππαδοκία και Εύξεινο Πόντο πραγματοποιούνται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλες χώρες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, οι οποίες βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό. Ακόμα, από τη Μυτιλήνη αναχωρούν καθημερινά δύο καράβια που μεταφέρουν συνολικά 800 άτομα στο Αϊβαλί, ενώ από τη Χίο υπάρχει καθημερινή σύνδεση με 4 καραβάκια με το Τσεσμέ, από τη Ρόδο για Αλικαρνασσό και Μαρμαρίδα, και από τη Σάμο γίνονται 3 δρομολόγια προς το Κουσάντασι, με δυνατότητα επίσκεψης σε Σμύρνη και Έφεσο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024