Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςFirst Responsible Travel Awards και στη φετινή έκθεση WTM

First Responsible Travel Awards και στη φετινή έκθεση WTM

Για δεύτερη φορά διοργανώνονται και φέτος, στα πλαίσια της έκθεσης World Travel Market – WTM, τα βραβεία `First Responsible Travel`, κατόπιν πρωτοβουλίας του responsibletravel.com και σε συνεργασία με τη World […]

Για δεύτερη φορά διοργανώνονται και φέτος, στα πλαίσια της έκθεσης World Travel Market – WTM, τα βραβεία `First Responsible Travel`, κατόπιν πρωτοβουλίας του responsibletravel.com και σε συνεργασία με τη World Travel Market, τους `Times` και το<...> περιοδικό Geographical.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η επιβράβευση τουριστικών εγχειρημάτων, που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την οικονομία των τοπικών κοινοτήτων, με τη παράλληλη ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων του τουριστικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι πέρσι υπήρχαν περισσότερες από 700 υποψηφιότητες, ενώ φέτος οι κατηγορίες των βραβείων από 10 που ήταν πέρσι, γίνονται 12, με παράλληλη ανάδειξη ενός νικητή από όλους τους νικητές των κατηγοριών. Τα φετινά βραβεία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2005 στην κεντρική αίθουσα της έκθεσης.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι ακόλουθες:


  • Best tour operator sponsored by Intrepid Travel – Καλύτερος tour operator, χορηγίας Intrepid Travel
  • Best hotel sponsored by Active Hotels
  • – Καλύτερο ξενοδοχείο, χορηγίας Active Hotels

  • Best mode of transport or initiative – Καλύτερη μέθοδος υλοποίησης τους εγχειρήματος ή της πρωτοβουλίας
  • Best in a mountain environment – Καλύτερο εγχείρημα σε ορεινό περιβάλλον
  • Best in a marine environment – Καλύτερο εγχείρημα σε θαλάσσιο περιβάλλον

  • Best for poverty reduction sponsored by Exodus Travels – Καλύτερο εγχείρημα στην αντιμετώπιση της φτώχειας, χορηγίας Exodus Travels
  • Best in protected area/park – Καλύτερο εγχείρημα σε προστατευμένη περιοχή / πάρκο
  • Endangered species conservation – Καλύτερο εγχείρημα για την προστασία ειδών υπό εξαφάνιση
  • Best for innovation – Καλύτερο εγχείρημα, όσον αφορά στην καινοτομία

  • Person who has made greatest contribution to responsible tourism – `Ατομο, που έχει συνεισφέρει στον `υπεύθυνο` τουρισμό
  • Best for technology – Καλύτερο εγχείρημα, όσον αφορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας
  • Best volunteering programme sponsored by The Imaginative Traveller – Καλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα, χορηγίας `The Imaginative Traveller`

Υποψηφιότητες μπορούν να τεθούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση awards@responsibletravel.com μέχρι τις 3 Αυγούστου, με αναφορά στις λεπτομέρειες του τουριστικού εγχειρήματος, εξηγώντας με 100 λέξεις το λόγο για τον οποίο πρέπει να κερδίσει το συγκεκριμένο εγχείρημα το βραβείο.

Η κ. Fiona Jeffery, Group Exhibition Director της World Travel Market δήλωσε σχετικά ότι “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εντάσσουμε τα βραβεία αυτά στην έκθεση World Travel Market, καθώς η έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο 5.000 εκθέτες από περισσότερες από 190 χώρες”. “Τα βραβεία αυτά” πρόσθεσε “αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, όπως και οι ίδιοι οι ταξιδιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων και των προορισμών αντίστοιχα”.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:

Harold Goodwin, Διευθυντής του International Centre for Responsible Tourism
Justin Francis, συνιδιοκτήτης του responsibletravel.com
Cath Urquhart, ταξιδιωτικός συντάκτης στους Times
Fiona Jeffery, Group Exhibition Director της World Travel Market
Tricia Barnett, Διευθύντρια του Tourism Concern
Sue Hurdle, Διευθύντρια του Travel Foundation
Nick Smith, Εκδότης του περιοδικού Geographical.

Όλοι οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για ένα ταξίδι 14 ημερών στη Κίνα και για ένα Σαββατοκύριακο για δύο άτομα στο Bryn Elltyd της Snowdonia (North Wales).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024