Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προχωρά η διαδικασία για τα υδροπλάνα στη Πάτρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιούλιος 2005, 00:00

Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατέθεσε πριν λίγες μέρες στην υπηρεσία ΠΕΧΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η ιδιωτική εταιρία AirSea Lines,<...>

που ήδη εκτελεί πτήσεις με υδροπλάνα μεταξύ Ιωαννίνων και Κέρκυρας και επιθυμεί να δρομολογήσει υδροπλάνα και στη Πάτρα για να προσεγγίσει τα νησιά του Ιονίου.

Σε συνάντηση μάλιστα, που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες ο περιφερειάρχης, κ. Παναγιώτης Καββαδάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, κ. Σωτήρης Μαμμάσης και ο εκπρόσωπος στην Πάτρα της εταιρίας AirSea Lines, κ. Κώστας Βρης, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Πελοπόννησος`, διαπιστώθηκε πως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σαφώς θέλει να ανοίξουν οι γραμμές λειτουργίας υδροπλάνων και στην Πάτρα.

Από την άλλη, όμως υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο και σαφώς πρέπει να τηρηθούν, καθώς το Νομικό πλαίσιο που υφίσταται για τις ιδιωτικές μαρίνες είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που ισχύει για έναν Οργανισμό όπως είναι ο λιμένας Πατρών και για αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία γραμμής για υδροπλάνα είναι μια νέα διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν κενά στις διαδικασίες, τα οποία θα πρέπει να ρυθμιστούν.

“Εμείς ως υπηρεσία θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο να έχουμε τελειώσει τις διαδικασίες για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, δεδομένου πως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέλει να ανοίξουν αυτές οι ευέλικτες γραμμές που θα μικρύνουν τον χρόνο ταξιδιού από την Πάτρα προς τα νησιά του Ιονίου” τόνισε ο κ. Παναγιώτης Καββαδάς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top