Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Μεσόκαμπο Σάμου

Μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Μεσόκαμπο Σάμου

Την κατασκευή μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 556 κλινών, με προοπτικές επέκτασης στην περιοχή του Μεσοκάμπου στη Νοτιοανατολική Σάμο με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της μεθοδεύουν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης […]

Την κατασκευή μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 556 κλινών, με προοπτικές επέκτασης στην περιοχή του<…> Μεσοκάμπου στη Νοτιοανατολική Σάμο<.> με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της μεθοδεύουν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης και κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες με την εταιρία ‘Ξενοδοχεία Σάμος Α.Ε.’.
Σε αυτή την ανέγερση αντιδρά η ‘ομάδα παρέμβασης πολιτών για το περιβάλλον’, καταγγέλλοντας ότι κακώς η περιοχή περιγράφεται ως τουριστική και ότι το ξενοδοχείο σχεδιάζεται να κτιστεί στο έλος του Μεσόκαμπου – και όχι 1.5 χιλ. μακριά – που χαρακτηρίζεται υδροβιότοπος και προστατεύεται τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή νομοθεσία.
Στην ανακοίνωση της η ‘ομάδα παρέμβασης πολιτών για το περιβάλλον’ αναφέρει ότι μεθοδεύεται μια πρωτοφανής περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή και καταγγέλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ που έδωσε την έγκριση χωροθέτησης αλλά και το νομαρχιακό Συμβούλιο που γνωμοδότησε θετικά για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Ο κ. Δασκαλαντωνάκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρησιμοποίησε κάποιο παραθυράκι του χωροταξιακού νόμου και στη συνέχεια έγινε αγώνας δρόμου από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τις τοπικές υπηρεσίες για να προλάβουν την πενταετία και να λάβει η ‘Ξενοδοχεία Σάμος Α.Ε.’ τη σχετική έγκριση.
Ποιον θα ευνοήσουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, καταλήγει η ανακοίνωση της ‘Ομάδας παρέμβασης των πολιτών για το περιβάλλον’ αφού το εισόδημα του μέσου Σαμιώτη συμπληρώνεται από την ενοικίαση μικρών ξενοδοχείων και δωματίων;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024