Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Μεσόκαμπο Σάμου

Γιώργος Παπαδόπουλος - 27 Μάρτιος 2000, 00:00

Την κατασκευή μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 556 κλινών, με προοπτικές επέκτασης στην περιοχή του<...> Μεσοκάμπου στη Νοτιοανατολική Σάμο<.>

με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της μεθοδεύουν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης και κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες με την εταιρία 'Ξενοδοχεία Σάμος Α.Ε.'.
Σε αυτή την ανέγερση αντιδρά η 'ομάδα παρέμβασης πολιτών για το περιβάλλον', καταγγέλλοντας ότι κακώς η περιοχή περιγράφεται ως τουριστική και ότι το ξενοδοχείο σχεδιάζεται να κτιστεί στο έλος του Μεσόκαμπου - και όχι 1.5 χιλ. μακριά - που χαρακτηρίζεται υδροβιότοπος και προστατεύεται τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή νομοθεσία.
Στην ανακοίνωση της η 'ομάδα παρέμβασης πολιτών για το περιβάλλον' αναφέρει ότι μεθοδεύεται μια πρωτοφανής περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή και καταγγέλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ που έδωσε την έγκριση χωροθέτησης αλλά και το νομαρχιακό Συμβούλιο που γνωμοδότησε θετικά για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Ο κ. Δασκαλαντωνάκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρησιμοποίησε κάποιο παραθυράκι του χωροταξιακού νόμου και στη συνέχεια έγινε αγώνας δρόμου από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τις τοπικές υπηρεσίες για να προλάβουν την πενταετία και να λάβει η 'Ξενοδοχεία Σάμος Α.Ε.' τη σχετική έγκριση.
Ποιον θα ευνοήσουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, καταλήγει η ανακοίνωση της 'Ομάδας παρέμβασης των πολιτών για το περιβάλλον' αφού το εισόδημα του μέσου Σαμιώτη συμπληρώνεται από την ενοικίαση μικρών ξενοδοχείων και δωματίων;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top