Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαπανδρέου: Ο τουρισμός δεν έχει ανάγκη από ένα υπουργείο χωρίς αρμοδιότητες

Παπανδρέου: Ο τουρισμός δεν έχει ανάγκη από ένα υπουργείο χωρίς αρμοδιότητες

Ο τουρισμός δεν έχει ανάγκη από ένα υπουργείο χωρίς αρμοδιότητες, που προβάλλεται περισσότερο ο υπουργός παρά ο τουρισμός ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου, από το Λιτόχωρο της Πιερίας, όπου πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2005 συνάντηση…

Ο τουρισμός δεν έχει ανάγκη από ένα υπουργείο χωρίς αρμοδιότητες, που προβάλλεται περισσότερο ο υπουργός παρά ο τουρισμός<...>ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου, από το Λιτόχωρο της Πιερίας, όπου πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2005 συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών φορέων της περιοχής, στα πλαίσια της περιοδείας, που πραγματοποιεί στους νομούς Πιερίας και Πέλλας.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης ποιοτικού τουρισμού με έμφαση στις ειδικές μορφές, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε “η χώρα κινδυνεύει να χάσει κονδύλια από το Γ` Κ.Π.Σ. στον τομέα του τουρισμού εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος γενικότερα στο Δ` ΚΠΣ ανέφερε ότι “εξαιτίας της κυβερνητικής συμπεριφοράς (απογραφή, βασικός μέτοχος, έλλειψη συμμάχων) η Ελλάδα έχει απολέσει τη διαπραγματευτική της θέση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει ισχυρό πακέτο κονδυλίων”.

Από την άλλη, οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της Πιερίας έθεσαν στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα προβλήματα του τουρισμού του νομού, που προκύπτουν από τη μη λειτουργία του `Αξονα 10 και τις καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας από τις προξενικές αρχές. Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε για τον `Αξονα 10 ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έγιναν προσπάθειες ένταξης του `Αξονα στα συγκοινωνιακά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Δυστυχώς όμως”, συμπλήρωσε “η κατάσταση στην περιοχή δεν επέτρεψε να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα”. Όσον αφορά στην έκδοση βίζας παρατήρησε ότι πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά επέρριψε ευθύνες στη Ν.Δ. λέγοντας ότι “όταν ήταν αντιπολίτευση κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί με τη χορήγηση βίζας στους Έλληνες από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης να προχωρήσει στην ελληνοποίηση τους, με αποτέλεσμα οι διπλωμάτες προκειμένου να αποφύγουν τέτοιου είδους καταγγελίες να είναι περισσότερο τυπικοί και να σημειώνονται καθυστερήσεις”.

Απάντηση Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πιερία, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε τα εξής:

Από την Πιερία, όπου η τουριστική πληρότητα έχει φτάσει φέτος στο 67%, αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία ήταν άδεια από τουρίστες, ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε επιτέλους τον τουρισμό. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια των διακοπών του.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Τουρισμού Δημ. Αβραμόπουλου ανέφερε:

“Ο πρώην διπλωμάτης, πρώην αρχηγός κόμματος και τώρα υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν μπορεί να κρύψει τον πραγματικό εαυτό του. Τουρίστας της πολιτικής, τουρίστας στην κυβέρνηση, ας προσπαθήσει να διατηρήσει, τουλάχιστον την υποκριτική ευπρέπειά του”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024