Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου τον Αύγουστο

Δώρα Σγάρτσου - 27 Ιούλιος 2005, 00:00

Ένας ιδιαίτερα καλός μήνας για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου Κρήτης εκτιμάται πως θα είναι ο Αύγουστος, καθώς οι πληρότητες<...>

αναμένεται να φτάσουν το 100%. Ωστόσο, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Μεσόγειος`, δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο και στα μικρά, τα λεγόμενα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προβαίνουν σε προσφορές και ειδικά πακέτα, με αποτέλεσμα να μειώνουν αρκετά τις τιμές τους και να προτιμώνται από τους τουρίστες.

Η πλειονότητα των τουριστών, που προτιμούν το Ρέθυμνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προέρχονται κυρίως από την Αγγλία και την Γερμανία, ενώ όπως σημειώνει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Νίκος Βουρβαχάκης, υπάρχουν αρκετοί τουρίστες και από το Βέλγιο, την Ουγγαρία και τα Ανατολικά κράτη.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κ. Βουρβαχάκης χαρακτήρισε υποδειγματικό το Ρέθυμνο στην παροχή υπηρεσιών, καθώς τα ξενοδοχεία, όπως τόνισε, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν σε όλους τους τομείς και έτσι οι επισκέπτες μένουν ευχαριστημένοι.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον των επισκεπτών της περιοχής έχουν κινήσει τα τελευταία χρόνια και οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν να επισκέπτονται μέρη με φυσικό πλούτο και ζωηρό περιβάλλον.

`Αλλωστε δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος από την `Αγροτουριστική Α.Ε.` στην περιοχή. Όπως αναφέρει σχετικά ο κ. Βουρβαχάκης “το ότι ο νομός Ρεθύμνου μας έχει επιλεγεί για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος είναι κάτι πολύ θετικό και σημαντικό. Ωστόσο πρέπει να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται σωστές υποδομές, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά την ύπαιθρο. Έτσι μόνο θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα”. “Το Ρέθυμνο” προσθέτει “έχει αρκετές ομορφιές, τις οποίες όμως δεν έχουμε αξιολογήσει όπως θα έπρεπε. Δυστυχώς δεν εκτιμούμε αυτά που έχουμε σε αφθονία. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τόσα φυσικά πλούτη όσο εμείς. Όμως το ό,τι έχουν, ξέρουν και το διαχειρίζονται σωστά και το προβάλλουν όπως πρέπει”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top