Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμός Τουρισμού της Σκωτίας

3.000 Citroen 2CV εισέβαλλαν στη Σκωτία

Δώρα Σγάρτσου - 02 Αύγουστος 2005, 00:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Συνάντηση Φίλων του 2CV, ο Οργανισμός Τουρισμού της Σκωτίας (VisitScotland) υποδέχθηκε με χαρά 3.000 Citroen 2CV<...>

από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι και τη μακρινή Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Το Floors Castle στο Kelso αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για τη συγκέντρωση αυτή, η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά ύστερα από είκοσι χρόνια που η Μεγάλη Βρετανία φιλοξένησε το εν λόγω γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Ο κ. Philip Riddle, Διευθύνων Σύμβουλος του VisitScotland δήλωσε σχετικά ότι “ήταν μοναδική η ευκαιρία που μας δόθηκε να αναδείξουμε τη Σκωτία ως ιδανικό προορισμό για περιήγηση και τουρισμό. Ο θεσμός του 2CV προσέλκυσε επισκέπτες από τη Βρετανία και το εξωτερικό και ευελπιστούμε ότι οι γραφικές διαδρομές, τα μοναδικά αξιοθέατα και η θερμή φιλοξενία θα τους ενθαρρύνουν να μας επισκεφθούν ξανά”.

Μεταξύ άλλων, η εκδήλωση συνέβαλε και στην πολιτισμική προώθηση της Σκωτίας, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα περίφημα σκωτσέζικα ουίσκι, να διασκεδάσουν με κέλτικη μουσική, να παρακολουθήσουν την αναβίωση ιστορικών γεγονότων και γενικότερα να έρθουν σε πρώτη επαφή με την ιστορία, την κληρονομιά και τα πολιτιστικά γνωρίσματα της Σκωτίας. Στη συνέχεια οι φίλοι του 2CV εξόρμησαν στους δρόμους της Σκωτίας, επιλέγοντας προς περιήγηση είτε τη δυτική είτε την ανατολική της πλευρά. Η περιήγηση των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση των ομάδων στο Inverness, πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής μέσα από γραφικές διαδρομές της επαρχίας.

Ο κ. Γιάννης Κρητικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Group και Διευθυντής της Superfast Ferries, ανέφερε σχετικά ότι “ήταν η πρώτη φορά που μεταφέραμε τον στόλο των 2CV με τα πλοία μας και ελπίζουμε όχι η τελευταία. Είμαστε περήφανοι που υποδεχθήκαμε τους οδηγούς και επιβάτες των 2CV και τους ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία κατά την περιήγηση τους στην πανέμορφη Σκωτία”.

Τέλος, ο κ. James Duffell από την Οργανωτική Επιτροπή του 2CV Kelso World Event τόνισε ότι υπήρχε πληθώρα επιλογών όσον αφορά στην τοποθεσία, αλλά καταλήξαμε στη συγκεκριμένη, καθώς ενθουσιαστήκαμε από την καταλληλότητα, την ομορφιά και τις παροχές της περιοχής. Η Παγκόσμια Ετήσια Συνάντηση Φίλων του 2CV πραγματοποιήθηκε στις όχθες του ποταμού Tweed, δίπλα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας μας και είμαστε βέβαιοι ότι οι συμμετέχοντες λάτρεψαν την περιοχή και τη συνολική εμπειρία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top