Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Πολιτισμού

Συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές προτείνει ο Τατούλης για την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Αύγουστος 2005, 00:00

Εγκύκλιο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού (Διευθύνσεις Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών<...>

της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) απέστειλε ο Υφυπουργός κ. Πέτρος Τατούλης, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, ύστερα από προσωπική του διαπίστωση, του μεγέθους της ταλαιπωρίας, που υφίστανται καθημερινά οι επισκέπτες της Ακρόπολης στο εκδοτήριο εισιτηρίων, αλλά και εξαιτίας των διαμαρτυριών από τουρίστες και πολίτες για πλημμελή λειτουργία των χώρων υγιεινής της Κνωσού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ζητά στους χώρους και τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες να οριστούν υπεύθυνοι λειτουργίας βάρδιας, από το προσωπικό που θα λειτουργεί εκείνες τις ώρες, ενώ προτείνει και συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, όπου συντρέχει λόγος αυξημένης ετοιμότητας και ασφάλειας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Τατούλης, έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, προκειμένου να συνδράμει το Υπουργείο Πολιτισμού στο έργο της ασφάλειας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας μας.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top