Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΟικολογική συμμαχία Costa Crociere και WWF

Οικολογική συμμαχία Costa Crociere και WWF

Η εταιρία κρουαζιέρων `Costa Crociere`, που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική, και ο μεγαλύτερος οργανισμός στον πλανήτημε έργο την προστασία της φύσης και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, WWF, ένωσαν […]

Η εταιρία κρουαζιέρων `Costa Crociere`, που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική, και ο μεγαλύτερος οργανισμός στον πλανήτη<...>με έργο την προστασία της φύσης και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, WWF, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία συμμαχία με συγκεκριμένους στόχους σε επιστημονικά και επιμορφωτικά θέματα, για την προστασία των ωκεανών και των θαλάσσιων ειδών.

Σε γενικές γραμμές οι στόχοι είναι:

  • Η δημιουργία νέων προστατευόμενων `θαλάσσιων πάρκων`, ιδιαίτερα σε περιοχές που το οικολογικό σύστημα απειλείται περισσότερο. Θεμελιώδες τμήμα της προστασίας των θαλάσσιων περιοχών θα αποτελεί η φροντίδα για το τάισμα και την αναπαραγωγή των κητών.

  • Η διαχείριση των ήδη υπαρχόντων προστατευόμενων περιοχών, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

  • Η προώθηση της συντηρητικής αλιείας και του σεβασμού στην ισορροπία της φύσης.

  • Η δια παντός απαγόρευση της φαλαινοθηρίας, χωρίς εξαιρέσεις, σε όλο τον κόσμο.

  • Η υποστήριξη κέντρων ανάρρωσης και ανάκαμψης άγριων ζώων, τα οποία κάθε χρόνο κουράρουν χιλιάδες κήτη και θαλάσσιες χελώνες, που αλιεύονται κατά λάθος.

  • Η ευαισθητοποίηση των τουριστών, ώστε ο καθένας να απολαμβάνει τη θάλασσα χωρίς να τη μολύνει.

Όσον αφορά δε στους στόχους της πρώτης φάσης για την προστασία του οικολογικού συστήματος στη Μεσόγειο, ενός από τα πιο πλούσια στον κόσμο σε βιο-ποικιλία, η Costa Cruises, έχει προγραμματίσει δραστηριότητες, όπως:


  • Να υποστηρίξει το πρόγραμμα του WWF Italia για την προστασία του οικοσυστήματος στη Μεσόγειο με μία δωρεά.

  • Να προμηθεύει τους επιβάτες της με σχετικό επιμορφωτικό και πληροφοριακό υλικό. Σε κάθε καμπίνα οι επιβάτες θα βρίσκουν φυλλάδιο με πληροφόρηση για τη συνεργασία Costa – WWF, παρουσίαση του οικολογικού προγράμματος, καθώς και περιγραφή των στόχων που απορρέουν από τη συνεργασία. Επίσης, θα βρίσκουν μία επιταγή (voucher) στην οποία θα μπορούν να επιλέξουν το ποσό (3,5 ή 10 ευρώ) που επιθυμούν να καταθέσουν ως δωρεά.


Στους νεαρούς επιβάτες θα παρέχει επιμορφωτικές δραστηριότητες σε όλα τα Squok Club των πλοίων, που θα περιλαμβάνουν παιχνίδια, δημιουργικές ασχολίες και δώρα που θα παροτρύνουν τα παιδιά να σέβονται τη θάλασσα.

Αλλά και για το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές, η Costa θα προωθήσει πρωτοβουλίες, ώστε να προξενήσει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή τους στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας.

Σημειώνεται ότι το 2004 η Costa Cruises, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρία Travelway, είχε τζίρο 1,062 εκατ. ευρώ και μετέφερε συνολικά 730.000 επιβάτες. Στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιεί περίπου 250 κρουαζιέρες, με διαφορετικής διάρκειας δρομολόγια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024